10 okt. 2012

Nya bokomslagets baksida - Röd topp blir lila

Nu börjar arbetet med nya bokomslaget för uppföljaren till Ingmar Bergman kände aldrig skuld. På förra bokomslaget ser ni mig i halvfigur, med beskuren högerhalva. Jag tyckte det var en bra bild tagen av fotograf Camilla Gewing-Stålhane. Det matchade bokomslagets framsida där mitt namn var skrivet i rött och titeln i svart.
Denna gång ska framsidan ha namnet skrivet i lila och titeln i svart. Därför vill jag ha lila överdel och svarta byxor. Jag bokade ny tid för fotografering men funderade på om man inte kunde ha samma bild med lila överdel för att förstärka kontinuiteten i författarporträtten och betona att det är en romansvit. Jag kom i kontakt med grafiker Robban Carlsson. Och Robban fixade verkligen en lila överdel.
förra bokomslagets baksida
nya bokomslagets baksida

Det blev jättebra och fotokvaliteten förändrades inte märkbart. Fantastiskt vad dessa bildbehandlingsprogram (och de som har kompetensen att hantera dem) kan göra. Tiden hos fotografen är avbokad.

2 kommentarer:

 1. är det inte ett försök att dölja att åren går när man använder samma bild?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha ha, ja kanske det... jag har ju planerat att använda samma bild till alla tre böckerna så om trean dröjer kan man nog lägga in lite rynkor och slappare käklinje om diffen mellan foto och verklighet blir för stor.

   Eller så kanske man bara e smålänning och gillar att bara lägga ut ett par hundralappar på retuschering än ett par tusen på nya foton.. :-)

   Radera