Malmö Redhawks


Här kan ni läsa mina hockeytexter och allt som är mina egna hockeytankar kring Malmö Redhawks. Från och med hösten 2013 har jag lämnat Malmö som bostadsort och bor nu i Småland. Därför kommer min rapportering inte vara lika frekvent från matcherna som innan. Mitt hockeyhjärta finns dock alltid hos Malmö Redhawks.

17/9-2016 Malmö Redhawks-Frölunda 3-2

Årets premiär i SHL och Redhawks möter svenska mästarna Frölunda. Antal sålda platser 8170. Ett nytt förstärkt Malmö gör entré och första perioden är oerhört jämn. Full fart från första minuten och resultatet kunde lika gärna vara 0-1, som 1-0, men perioden slutar mållös. Imponerande insatser av Komarek och Filppula. Andra perioden storspelar Malmö och gör 3-0. Lyckan är total. Men när fem minuter kvarstår av tredje perioden får Malmö boxplay 3-5 och Frölunda gör två mål på mindre än en minut! Olidligt nervöst blir det i slutminuterna. Malmö håller emot och tar hem SHL-premiären. Helt enkelt en underbar hockeykväll!

28/12-2015 Malmö Redhawks- KHK 2-1 (straffar)

Malmö-Khk 2-1 efter straffar
Ja, ska man klara sig över kvalstrecket får man nog spela bättre än såhär. De två första perioderna var knappt okej och den tredje klart underkänd. Visst blev man lite kort om manskap med tre spelare som fick utgå men ändå, pucken måste in i mål och man hade två perioder innan där det måste hända mer än 1 mål och ett par stolpträffar. Jag säger bara ytterligare en en gång: Ära vare Gunnarsson i höjden! Denna klippa i mål som gång på gång är bättre än hela det övriga laget tillsammans. KHK ligger på bra och även om de inte får så många chanser och skott på mål så är de där och stör Malmös spel. När Malmö får en fyraminutersutvisning kvitterar KHK och det blir förlängning. Malmö vinner på straffar. En match som kunde ha spelats bättre av Malmö. Två poäng är dock bättre än ett eller noll.

24/10-2015 HV71- Malmö Redhawks 6-2

På Kinnarps arena möter Malmö HV71, ett lag som hittills gått riktigt knackigt och innan matchen låg på nästjumboplats. Första perioden dominerar Malmö och inleder snabbt med 0-1. Jönköping tar upp sig och första perioden slutar i överläge för HV. I andra perioden dominerar HV och drygar ut ledningen. I tredje perioden sjabblar Rosdahl och tacklar i rygg, helt onödigt och med en feminutersutvisning som resultat. Då gör HV två mål och sedan blir det 5-3 spel och de två sista minuterna är det malmö-utvisning igen. Riktigt trist att Malmö inte får möjlighet till eget spel utan måste försvara sig mest hela tiden i boxplay. HV vinner rättvist, en nedslående hockeykväll i det annars så trevliga Jönköpingsarenan. Jag och grannen Per, supportar helt uppenbart olika lag, men slår följe till matchen ändå, sådär i goda grannars lag :-)

10/10-2015 Karlskrona- Malmö Redhawks 4-7 

4-7 10 okt khk-redhawks
Dags att åka till numera ABB arena Karlskrona och kolla hockey. Visserligen är säsongen lång och det är ännu bara i början men det är ju mindre kul att både khk och malmö ligger på sista och näst sista placeringarna. Det blev mao ett jumbo-möte. Men inte desto mindre roligt för det. Det känns ju lite extra roligt att få möte lagen man känner väl sedan allsvenskan. Matchen startade svajigt för båda lagen, många missar och känslan av ping-pong-hockey. Det stabiliserade sig dock i andra perioden, Malmö var målmässigt i ledningen hela matchen. I tredje perioden var det ren och skär glädje som ståplats-supporter: bra tryck i klacken och reslutatet belv hela 4-7! Gunnarsson i målet gjorde en superinsats och Jens Olsson gjorde både mål och en hel del tabbar. Nils Andersson nr 7, gick khk rätt hårt åt flera gånger men han är en stark kille och det verkar inte störa honom speciellt. Det är andra gången denna säsongen vi ser Malmö spela. Och det är andra gången de vinner. Det känns som om de behöver oss för att vinna :-) Efter denna vinst gick Malmö från sista placering till elfte placering. Ett bra lyft, men som sagt, säsongen är lång. FORZA MALMÖ!

19/9-2015 Malmö Redhawks- Örebro 4-0

Percy Nilsson efter hemmapremiären mot Örebro
läser nu Bielke von Sydows romaner
Hemmapremiär i SHL för Redhawks på Malmö Arena. Bortapremiären i Gävle slutade med förlust Brynäs-Malmö 6-3. Hemmapremiären mot Örebro gick desto bättre, 4-0. Och det var inte bara vinst utan FANTASTISKT bra hockey. Det kändes som om allt stämde, både offensiven och defensiven. Samtliga spelare gjorde bra ifrån sig, Örebro blev utklassade. Delvis tror jag det beror på att Hudacheck i Örebro-målet inledde oerhört instabilt. De två först målen han släppte in kändes som rena måltavlor. Flera mål var och nära på att släppa in av bara farten. Det gav naturligtvis vind i seglen för Redhawks som bara malde ner Örebros spel. Det kändes som om det likaväl kunde ha slutat 7-0! En fantastiskt härlig stämning med nästan 9000 personer på Arenan. Den nya hymnen som ska bli Redhawks signum fick kanske en liten blygsam start och röster säger att den är på gränsen till pekoral, men jag måste faktiskt säga att den är helt okej. Kan mycket väl se mig själv sjunga " den röda höken blickar i det blå, över pågarna som ingen kan rå på... Malmö, Malmö våra hjärtans lag" En sjudundrande efterfest för många supportrar blev det också på Percys Skaj-bar. Jag tog tillfället i akt att tipsa Percy om mina romaner som faktiskt delvis utspelar sig på Malmö Arena på en hockeymatch. Percy var inte sen att haka på och tänker läsa mina böcker.

21/4-2015

Då var den gastkramande säsongen över. Efter många matcher med olidlig spänning tar sig Malmö Redhawks till SHL. Det har varit på håret, flera gånger, men trägen vinner som det heter. Jag har varit nära på att ge upp, mitt supporterhjärta har varit mycket ansträngt. Ni som är Redhawks-supportrar vet exakt vad jag talar om. Men nu på skärtorsdagen var glädje total och gränslös. Äntligen i SHL. Klart vi ska vara det, med landets finaste arena och ett lag som förtjänar högsta ligan. Till hösten blir det till att besöka nya arenor och läsa in sig på nya spelare. Som vetlanda-bo får jag nu ganska nära till arenorna i Jönköping, Växjö, Karlskrona och Linköping, så det kommer att bli en held del bortamatcher. Känns extra bra att få stå upp för Malmö på bortamatcherna. Nu måste lägsta målsättningen vara att hålla sig kvar i SHL, och inte halka ner första säsongen. SHLs utökning detta år gjorde att hela tre stycken allsvenska lag gick upp: Karlskrona, Rögle och så Redhawks. Verkligen glädjande att få fortsätta följa dessa lag som man troget sett i många år. Och en fjäder i hatten extra till Redhawks var att de var det enda lag som kvalade ur ett SHL-lag :-) Leksand är nu borta från SHL igen. Bomben, eller vad man nu ska kalla det, var väl att Lusth inte får fortsätta som tränare, Hellkvist och de andra är kvar men Lusthen är nu borta. Vi får se vem som går in i stället.
All lycka åt Redhawks kommande säsong (och min favorit Jens Olsson är kvar!)

28/2-2015

Jaha, så vann då redhawks sista allsvenska-matchen mot AIK men det hjälpte inte för att få direktkvalplatserna 1 eller 2. De platserna knep KHK och Västerås. Malmö har i stot sett legat etta eller tvåa hela serien men faller då på målsnöret. Oerhört bitter och trist. Lusth säger att de ser med glädje fram emot derbyplayoffen mot Rögle på måndag men jag kan i dagsläget bara känna mig ledsen för att ha hamnat på den snöpliga tredjeplatsen. Riktigt ledsen känner mig.

29/12-2014 KHK-Redhawks 1-3

Så börjar det se ljust ut för Redhawks. SHL utökar nästa säsong med två lag, så detta året blir det lättare att ta sig vidare. Och i nuläget leder Malmö Allsvenskan med 36 matcher spelade och 16 som återstår. Karlskrona låg innan mötet tvåa i tabellen så det var med stor spänning vi åkte till Telenor Arena för att bevittna matchen. Förra gången vi åkte till Karlskrona var i oktober, även då vann Redhawks. 
En otroligt härlig stämning mötte oss på Telenor Arena som var helt utsåld. 
Matchens kvalitet hade en del ytterligare att önska, vissa perioddelar svajade det, farligt nära Hawaii-hockey. Båda lagen gjorde en hel del missar, men var otroligt jämna. Första periodens tio minuter var till Karlskronas fördel men så satte Redhawks två mål och det lättade både oss fans och spelarna på isen. Andra perioden var det bättre spel, fortfarande jämnt. Karlskrona reducerar och gör ett mål i andra perioden. I tredje perioden gör Malmö sitt tredje mål. Men så blev det åter igen onödigt spännande, med bara två minuter kvar tar Karlskrona ut sin målvakt och Malmö får en spelare utvisad. Läget blir alltså 6-4 i spelaröverläge. Malmö reder ut stormen och utökar sin ledning till 69 poäng. Bofors vinner å andra sidan sin match och går upp på andra plats med 62 poäng. Nu ser det äntligen ut som Redhawks kan bli ett SHL-lag mycket tack vare Gunnarsson som är en SUPERB målvakt. Men det är inte över förrän det är blåst...

25/3-2014 Västerås- Redhawks 1-2

Jaha, nu gäller det. match mot Västerås och nästan avgörande för hur det går för Malmö i kvalet till SHL. Det börjar bra. Det stormar bra och efter första perioden står det 0-2 tack vare danskförvärvet Fredrik Storm. Sedan går brandlarmet och försenar matchen en halvtimme. Brandlarmet verkar ha tänt Västerås som reducerar i början av andra perioden. Men det stormar vidare i Redhawks ikväll och när Fredrik sätter 1-3 är det klart. Så härligt med revansch efter förnedring mot Rögle i söndags. Malmö är på banan igen och slåss om platserna till SHL. HÄRLIGT!

23/3-2014 Rögle- Redhawks 5-2

Såhär glad är jag på väg till Lindab,
tyvärr inga glada miner på vägen hem
Glad i hågen med ett gott självförtroende åkte vi 25 mil till Lindab i Ängelholm. En ytterst viktig kvalmatch äger rum här, i kvalseriens tabell ligger Malmö och Rögle på samma poäng, två respektive trea i kvalet. 
ovabrutet tryck i Malmözonen av Rögle
Det börjar illa, Rögle ligger på i Malmös zon oavbruet och Sjögren har det hett om öronen och efter bara drygt tre minuter sätter Rögle sitt första mål. Första perioden och andra perioden fortsätter i samma anda. En liten strimma hopp tänds då Malmö gör 3-1, men som snabbt bryts då Rögle sekunderna efter sätter 4-1. Då byts Sjögren ut mot Rahm. Tredje perioden är något bättre för Malmös del men det är bara att konstatera: Rögle utklassar Malmö denna viktiga kvalmatch. Rögle har igen visat att de är bäst när det gäller. Från att vara på sista playoffplats till att fixa sista kvalplatsen till att som det ser ut nu har en god chans att nå SHL. Med svansen mellan benen åker vi de 25 milen hem och kan inte annat än att lyfta på hatten till Rögle. Nu får vi se hur det går på tisdag i matchen mot Västerås, en vinst där kan hålla spänningen kvar och rädda tabellplaceringen, förlust där innebär i praktiken att det inte blir någon SHL för Malmö nästa säsong.
Ett fullsatt Lindab, 5100 personer tog emot Malmö

15/2-2014 Troja/Ljungby- Redhawks 0-4

Troja tar emot redhawks i sunnerbohov 15 feb 2014
Ett vänlig mottagande fick vi i Ljungby. Många trevliga publikvärdar och övrig personal. Troja/Ljungby är verkligen ett lag som förtjänar att vara kvar i Allsvenskan. För dåligt spelar de inte, det är bara det att Malmö är inne i ett vinnarflow just nu. Mifklacken körde oavbrutet från cirka tjugo minuter innan matchstart till åtminstone en halvtimme efter matchslut. En sådan intensiv klack har jag aldrig varit med om innan. Det jag i så fall hade att önska var en större repertoar av sånger för efter 40 minuters "Vi ska tillbaka... börjar det nästan kännas lite enformigt ;-) Men visst vi sjöng även "I våran stad där finns ett lag som visar kärlek så underbar..." ;-) Malmö är på G. Det var länge sedan tabellplaceringen visade sådan topp. I tre minuter i torsdags låg Malmö tom etta! men så kvitterade Västerås i sin match och sedan vann i sudden så då halkade vi ner till tvåa igen. Men vad gör det? Målsättningen att hamn direkt i kvalserien ser verkligen ut att kunna bli en realitet. Bra kämpat Malmö, och tack för att ni visar sådan uppskattning mot oss som hejar på er, i vått och torrt!

26/1-2014 Redhawks- Björklöven 3-1

en fullsatt Malmö Arena på hockeyns dag 26 jan 2014
Ett fullsatt Malmö Arena på hockeyns dag. 12000 personer som ser strålande hockey, en fantastisk upplevelse även om första perioden var väl hetsig med mycket onödigt gruff och många spelavbrott. Andra perioden slackar Mif en aning och det blir tråkigare spel. Men i tredje perioden tar det sig igen och sätter 3-1 i tom kasse.

28/12-2013 Karlskrona-Redhawks

Ett sådant tryck i Telenor Arena. Khkarna har sitt självförtroende på topp och har inte förlorat på 14 hemmamatcher. Något som vi absolut tänkte ändra på, vilket också hände. Malmö slår Skalbaggarna på deras hemmaplan och vi blir ännu kaxigare när vi lämnar arenan än när vi kom dit! Men spännande var det ända till slutsignalen, matchen böljade fram och tillbaka, bra spel från båda lagen.

10/12-2013 Redhawks- Djurgården 4-2

Jo visst e det skralt med inläggen på den här sidan, sedan jag flyttade från Malmö till Vetlanda blir det mer sällan än ofta jag skriver här. Det har sina orsaker, jag anser inte att jag har tillräckligt på fötterna för att skriva om matcherna när jag inte ser samtliga hemmamatcher live, hänger helt enkelt inte med. Så även denna match har jag åsett på distans men känner mig tvungen att hylla Tenute som matchens hjälte som sätter två av fyra mål i denna avgörande tabellplaceringsmatch. Och så en delar jag ut en liten brasklapp till dem som lämnade Malmö Arena i tredje period när det fortfarande stod 0-2. Som jag brukar säga: matchen är inte över förrän det är blåst. En devis som definitivt äger sin sanning denna kväll. På åtta (!) minuter gör Malmö fyra mål! Från att ha presterat exakt noll mål på åtta perioder sätter man full fräs och gör en målsaga. Tenute, Rensfeldt och  Jadeland. Men frågan är varför man måste vänta till efter powerbreak i tredje perioden för att få fart i offensiv zon? Vi fans önskar lite mer hetta från början. Men ändå, SÅ GÖTT!!!

21/9-2013 Redhawks- Rögle 4-3

Med ett smil i njugg välkomnar jag hjärtligt Rögle i Allsvenskan igen. Säsongens första derby var välbesökt, besökssiffran drygt 9000 personer. Ändå infann sig inte riktigt den stora känslan som jag förväntat mig. Kanske berodde det på helt andra faktorer än hockeyn. Jag håller nämligen på att lämna Malmö och byta bostadsort till Vetlanda, Småland. Direkt efter matchen skulle jag till huset och packa alla grejor och forsla dem hem till nya hemmet i Småland. Men kanske var det så att det inte spelades lysande ishockey den här kvällen, varken från Malmö eller Rögle. Hur som helst vann Malmö med 4-3. Men det blev lite väl spännande på slutet. Rögle var nära en kvittering. Men det mest imponerande hittills måste ju ändå vara Karlskronas framfart i Allsvenskan, till synes oslagbara och med en målskillnad som man tror är omöjlig. 

26/2-2013 Redhawks- Södertälje 1-2

Ja denna kväll på arenan var fylld av förväntan, kanske mer än någon annan kväll denna säsong. Efter bortavinsten mot Bofors hade hoppet tänts om playoffplats igen. Och Malmö spelar riktigt bra. Öser på, jobbar hårt, befinner sig otroligt mycket i anfallszon. Södertälje ger ett ganska blekt intryck. Ligger man två i tabellen kanske man kan kosta på sig det. Matchen slutar 1-1 i full tid men när det blir förlängning tar det inte lång tid innan Södertälje gassar in avgörande mål. Tyvärr blev det bara en poäng till Malmö ikväll och det samtidigt som i och för sig tabellsjuan Oskarshamn förlorar så vinner tabellnian Mora sin match och går om Redhawks. 
Det var nog den sista hemmamatchen för denna säsong.
Hoppas jag har fel.

13/2-2013 Redhawks- Tingsryd 5-2

I målögonblicket, Rensfelt gör 3-1 mot Tingrsyd 13/2- 2013
Fantastiskt att se hur Redhawks tar sig förbi det sega spelet i första perioden och börjar spela stort i andra perioden. Målen väntade också till andra perioden att trilla in. lyckades med något jag aldrig lyckats med förut. JAG TOG ETT MÅLFOTO. med min sega telefonkamera som tar ungefär en sekund från avtryck till bild lyckades jag trycka i rätt läge när Rensfelt sätter 3-1 mot Tingsryd. Jippi, Det blev en extra bonus till en mycket tevlig kväll. Måndagens match mot Djurgården där Malmö ledde med 1-4 och 2-5 som man sedan förlorade på straffar kändes så tung och besviken. Ikväll är vi glada och nu har Malmö gått om Mora och ligger nu åtta i tabellen. Än har vi inte gett upp hoppet om playoffplats. Rasmus Andersson känns som bäste man i Redhawks. Alltid lika het och spelintresserad. annars får man nog säga att kvällens matchhjälte är alvarez med sina två mål. STÅR UPP FÖR MALMÖ. 

2/2-2013 Redhawks- Asplöven 8-2

Äntligen förlustsviten bruten. Så fantastiskt härligt att få höra måltrudelutten ÅTTA gånger. Nästan nio, då ett mål underkändes vilket i sig är rätt så konstigt då det numera är regelrätt att vistas i målutrymmet. Men det räckte ändå gott och väl. Så härligt att se nästan 12 000 pers i arenan som är på stort G och manar fram och klacken som skriker kämpa Malmö in med pucken när man ändå leder med sex mål. Tog en bild på jumbotronen för att få se härligheten. Tack Redhawks för att ni på hockeyns dag räddade allt.

 29/1- 2013 Redhawks- Karlskrona 1-2

Efter denna förlust är jag så ledsen och besviken att jag inte tänker skriva något mer om kvällens match. kanske var det lite kul att se grand pierre igen, denna gång hos skalbaggarna. men det skulle väl vara det enda som var roligt i så fall. 

26/1- 2013 Mora- Redhawks 3-0

Matchen mot mora ser jag på olearys malmö central tillsammans m andra supportar. Med tre minuter kvar 2-0 till mora:-( dock rätt hyfsat spel från malmöI goda supportervänners lag satt vi på Olearys vid Malmö Central och såg matchen på storbild. Första perioden började bra. Motsåndet var jämnt och nollan höll sig. Andra perioden slappades och Mora gör två mål. I alla perioder gör Brage bra ifrån sig. Men vad hjälper det om han och Rasmus e de enda som krigar matchtiden ut. Dock måste sägas att Redhawks gjorde mycket bättre ifrån sig än mot Örebro häromdagen. Men faktum kvarstår, för mycket lir med pucken, för få skott mot mål och backåkning istället för att mota moraolle i grind. Tråkigt men sant och föga oväntat.

23/1- 2013 Malmö- Örebro 2-5

Chockstart igen, nästan som mot almtuna som gjorde 0-1 efter 10 sekunder. nu gör Örebro 0-1 efter 13 sekunder och 0-2 efter 47 sekunder och 0-3 efter 9.51. Efter det var det dags att byta ut Sjögren mot Brage som resten av matchen gjorde bra ifrån sig. Bra ifrån sig gjorde även andre Burakowsky och Rasmus Andersson, resten av laget kan inte få godkänt. Slarviga passningar utan skärpa, Örebro vann för att Malmö var dåliga. Andre och Bergström gjorde var sitt mål (vilket gjorde att jag fick 3,5 ggr pengarna tillbaka. Hade satsat på att Bergström skulle göra mål i matchen) men det var en klen tröst. Och som jag sagt så många gånger förut: Ta inte ut målvakten i slutminuterna; en extra gubbe väger inte upp mot tom kasse. Särskilt inte då Brage gör så bra ifrån sig och Malmös powerplay under matchen inte imponerat. Nu är det inte bara målskillnad som skiljer mellan Örebro och Malmö utan tre poäng. Malmö ligger fortfarande 8:a och utanför playoff i dagsläget.
Kvällens rolighet var ändå att Karlskrona nästan piskade Leksand. Karlskrona ledde länge i men Leksand tog upp sig och avgjorde sedan till sin fördel i sudden. Den segern hade Karlskrona varit värda. Men ändå en poäng för bottenlaget när de möter toppen. Mer än vad Malmö tog med sig ikväll.

18/1- 2013 Malmö- Leksand 1-2

trots massivt publikstöd klarade inte malmö att vinna mot leskand. 1-2Förlust igen men en helt godkänd kämparanda. Jag är nöjd med dagens match. Sorgligt nog ytterligare en nedhoppning i tabellen igen. Nu ligger malmö åtta eftersom Örebro vann i kväll. Hårt om placeringarna inom playoffstrecket. Pontus Sjögren har som vanligt modet uppe efter matchen och ser framåt. Burakowsky lite mer nedstämd. Ta nya tag killar. Örero på onsdag. Mycket bra kämpat. Fantastiskt mycket folk på arenan ikväll. Härligt bra tryck både från ståplats och från läktarna. Publiken gav sitt stöd.

15/1-2013 Malmö Redhawks- Troja Ljungby 1-2

Photo: Malmö vaknade i tredje perioden. Men en match består av två till. 1-2 till troja. Segt oengagerat o slarvigt spelat av malmöSegt, oengagerat och slarvigt spel från Malmö. Troja gör ingen toppenmatch men Malmö en riktigt dålig. Blir så trött, tråkig kväll på arenan. Dagen för övrigt har inte varit någon höjdare och de två första perioderna gjorde dagen ännu mer låg. Sedan vaknar Malmö till i tredje perioden och har massor med målchanser men marginalerna emot sig. Men hörrni killar, en hockeymatch har tre perioder och man förväntas göra allt som står i ens match alla sextio minuter. Tycker mig se en trend från Malmös sida att vänta för länge med att komma in i spelet, börja fightas. Usch, blä och fy vilken trist hockeykväll

7/1-2013 Malmö Redhawks- Karlskoga 1-3

Det var inte mycket motstånd som Malmö satte upp när Bofors kom på besök. Första perioden såg helt bedrövlig ut från Malmös sida. Redhawksspelarna såg ut att flyga som vantar över isen vid möten med BIKarna. De är onekligen tyngre, oräddare och snabbare än Malmöspelarna. Känns som om vi ska glada för att resultatet enbart blev 1-3. I tom kasse kunde pucken ha gått in minst två gånger till.
Photo: Där satt det första målet för malmö. Halva matchen spelad 1-2
Jens Olsson gjorde 1-2. Fler mål av Malmö blev det inte denna kväll mot Bofors. Matchen slutade 1-3
Kvällens enda mål som i sig var mycket snyggt stod Jens Olsson för. Malmös spel bättrades på under andra och tredje perioden men bofors grishockey körde ändå över Malmö. Det kändes inte ens som om BIKarna behövde grisa särskilt mycket för att ha övertaget hela matchen igenom. Bättre tag nästa match.
Ändå, Står upp för Malmö i såväl motgång som medgång.

5/1-2013 Malmö Redhawks- Almtuna 4-1

Alla vi som satt där på Malmö arena satt i halsen. Ingen var förberedd. Tror inte ens Pontus Sjögren var beredd. Beredd på att Almtuna skulle sätta fart och göra noll ett i tionde sekunden. Jag hade precis satt mig till rätta på min plats på A13 och diskuterade något med min hockeyväninna Eva-Catrin när jag ser att Almtunaspelarna börjar slå med klubborna i båset av glädje. Och där tar matchen fart. både spelare och publik tänder till. Tändningen varar hela matchen. Slutet gott allting gott. Malmö fattar spelet och gör fina mål. Särskilt 3-1 målet av Lillburra är så fint gjort. Att ha i minnet. Alla matcher måste spelas fullt ut, från början till slut. Alla segrar räknas oavsett om motståndarlaget är placerat högt eller lågt i tabellen.
Står upp för Malmö.

3/1-2013 Malmö Redhawks- Västerås 3-1

En sådan härlig seger mot Västerås på Malmö arena.
Härligt att se Ribbenstrand få nästan full istid. Han fick en snabb returbiljett från Karlskrona, utlånad som han blivit. Rasmus Andersson, Alvarez var sjuka och Lassen har inte fullt ut repat sig från pucken han fick på käken under den gräsliga Tingsrydsmatchen.
Mig veterligen har inte Redhawks besegrat Västerås på arenan någon gång så det känns extra kul att sätta den ordentligt. Alla stod upp för varandra i laget och det ger alltid resultat. Västerås stöter på bra men Malmö står emot även de tunga pjäserna som berglund och Warg. Faktum är att jag hade nog förväntat mig ytterligare mer tryck från Västerås än vad jag såg denna kväll.
Vi står upp för Malmö.
Frågade by the way Henrik Hetta, som blev denna kväll matchens spelare om han hunnit läsa min bok "Ingmar Bergman kände aldrig skuld" men det hade han inte, han hade som skäl att han hade läst en annan bok under julen. Jag kommer att fortsätta att ligga i och fråga dem alla. För hockeyspelare är ju kända för att läsa mycket böcker, eller hur...

28/12-2012 Tingsryd- Malmö Redhawks

Kasst spel, Kassa domare och Kasst högtalarsystem,
så får kvällens sammanfttning bli från Nelson Garden arena i Tingsryd. Malmö inleder första perioden med att få Meijer utvisad efter 30 sekunder och då passar Tingsryd på att göra ett noll. Sedan fortsätter eländet med utvisningr och uselt spel från Malmös sida. I tredje perioden gaskar Malmö upp sig och det blir i slutminuterna riktigt spännande. Men även om man plockar ut Brage och stundtals spelr briljant vill pucken inte trilla in tillräckligt mång gånger på den svinkalla arenan. Matchen slutar 6-4 och vi åker därifrån besvikna. Kvällens behållning blir den goda och billiga grillade korven på borts-stå-platsen. Eftersom Djurgården vann på straffr ikväll åker Malmö ner till sjätte plats. Skärpning killar, det räcker inte med att vinna alla "svåra" matcher för att sedan trilla dit på de "lätta". Men man börjar undra om Malmö inte har domarkåren i mot sig. Kvällens vit och svartrandig släppte igenom mycket till Malmös nackdel, bla lät man Brage i målet få motståndarklugga i magen och gokände Tingsryds mål medan man släppte många av Tingsryds tjyvnyp. Inte bra. Dock förlorades matchen pga Malmös dåliga spel de två första perioderna. Och snälla Taif, byt ut den där töntiga 60-tals musiken. Skaffa dessutom ett bättre högtalarystem så kan vi kanske mer fokusera på spelet nästa gång vi kommer på besök.

21/12-2012 Malmö Redhawks läser "Ingmar Bergman kände aldrig skuld".

Det har varit en fröjd att gå på varje match under denna säsong. Patrik Sylvegård har med sin anda och sitt enträgna arbete med klubben, spelare, sponsorer och åskådare lyckats skapa en stämning och ett spel som imponerar. Vad passar inte bättre då än att spelarna, ledningen och tränarna får en liten juklapp från mig. Som ni vet är jag författare och min debutroman "Ingmar Bergman kände aldrig skuld" har nu alla fått som present.
Malmö Redhawks med "Ingmar Bergman kände aldrig skuld" i sina händer
Jag fick en liten stund efter deras träning att prata om boken och de det verkade som om min julklapp uppskattades. Uppföljaren, nästa bok heter "LOREM IPSUM" och den släpps i april 2013. I den utspelar sig faktiskt en del av handlingen på Malmö Arena under en Redhawksmatch.
Jag tror till och med att det finns ett och annat författarämne bland spelarna. De har ju en hel del att berätta om så en bok om livet som hockeyspelare skulle säkert tilltala en stor publik. Nu återstår det att se om de läser boken och recenserar den på bloggen. Jag tänker passa på att prata mer med dem om min bok när säsongen närmar sig slutet. Jag menar, hockeyspelare är ju kända för att läsa många böcker ;-)


18/12-2012

5-3 Malmö Redhawks- Oskarshamn

Det blev spännande. Mycket spännande. Under första perioden ledde Redhawks spelet mestadels och gjorde två snabba mål. Det kändes säket och stabilt. I andra perioden blev det mer skakigt, Oskarshamn låg på bra och under tredje perioden kändes det som en rysare. I tredje perioden blev det ett antal bråk på isen och det störde nog Malmös powerplay. Malmös powerplay som under en lång tid imponerat kom inte till sin rätt ikväll, istället gjorde Oskarshamn mål i boxplay och flåsade Malmö mer och mer i nacken. Men tack vare att Fernström i Oskarshamnsmålet lämnade kassen och felpassade kunde Häggström peta in ett mål i tom kasse.
Matchen har klara likheter med Malmös förra bortamatch mot Karlskrona där spänningen också drog ut i det längsta. den matchen slutade för övrigt också 5 för Malmö och 3 för Karlskrona.
Men det blev tre goa poäng och nu ligger Malmö femma i tabellen.
Vi står upp för Malmö.

28/11-2012

7-3 Malmö Redhawks- Troja Ljungby

Malmö fortsätter sitt segertåg men kvällens resultat återspeglade inte spelet fullt ut. Den första perioden spelar Malmö Starkt och sätter 3 mål. Andra perioden börjar det vackla en aning och Troja ligger på bra. Troja hade många farliga chanser och skottstatistiken för matchen slutade 19-35. Men det som alla vet inte antal skott som avgör matchen, det är gjora mål och ett par ytav Malmös mål var fantastiskt fina. Ändå kändes stämningen i Arenan något avslagen och Troja var bättre, spelmässigt sett än deras antal gjorda mål. Nu ligger Malmö femma i tabellen. Det är gött. Forza Malmö. Med det självförtroendet Malmö har nu ska det bli oerhört intressant att se hur det går mot Leksand borta på fredag.

 23/11-2012

Säsongens bästa tryck i Arenan

fredagens match mot Södertälje blev en riktig höjdare, både spelmässigt och publikmässigt. Det var inte den högsta publiksiffran (kring 6000 åskådare) men vi hördes långväga. Pappersklapprorna som delades ut höjer ljudnivån betydligt. Det verkade som alla som var där bidrog hela matchen. En suverän stäming. Spelet från Malmös sida var också suveränt. 5 mål landade i Södertäljes målkasse och inget i Sjögrens. Jag måste erkänna att jag hade befarat Södertälje som segrare i matchen. Har minnet av storpisket i Södertäljes rink i minne. Nu var det Malmös tur att sopa isen ren med Södertälje. Jag är så glad över att jag hade fel farhåga. FORZA MALMÖ

18/11-2012

Almtuna blev ingen lätt match

Malmö Redhawks- Almtuna slutade 3-1. Naturligtvis är jag glad att Malmö åker vidare på sitt segertåg men denna match var ingen lättvunnen seger. Tabellmässigt är Almtuna ett bottenlag men som alla vet finns det inga givna matchresultat. Redhawks kan ju bevisligen vinna över topplaget Västerås och man kan också förlora mot ett tabellsvagare lag. Almtuna har NHL-förstärkt sitt lag med bland andra Eneroth i målkassen och han gjorde minsann en formidabel insats. Vad som då är roligt att notera är att Sjögren i Malmömålet gör ännu bättre ifrån sig (som vanligt). Första perioden kändes skakig, ingen annan jag pratat med delar min uppfattning. Men det här är ju min vinkling av matcherna. Inga mål blev det dock i första perioden. Andra perioden lossnar det, både spelmässigt och målmässigt. Kvällens största insats står Fete för (Mattias Persson) när han lägger matchstraffen och fintar bort Eneroth. Det blev Jadeland som officiellt blev kvällens spelare men i min värld var det Mattias som var kvällens stjärna. Då drygt två minuter kvarstår plockar Almtuna ut Eneroth och satsar, dock utan resultat. Malmö hade flera chanser att sätta pucken i tom kasse men gjorde det inte. Den mest anmärkningsvärda missen stod Kollar för. Malmö Redhawks fick kämpa för denna vinst, inget storspel men nu är vi tillbaka på placering 7, GÖTT. STÅ UPP FÖR MALMÖ

14/11-2012

Malmös fjärde raka seger

Så fantastiskt roligt att Malmö vann mot Västerås på bortaplan. Trots skottstatistiken där Malmö låg i lä mot ett mycket starkare Västerås. Men som alla vet, det är inte skottstatistiken man vinner matcher på, det är gjorda mål och det gjorde Malmö på de få skott de fick till. Det roligaste av allt är att i nuläget ligger Malmö på sjunde plats i tabellen, det vill säga i playoffläge. STÅR UPP FÖR MALMÖ

12/11-2012

efterlängtad match med efterlängtat resultat

Efter speluppehållet för landslagsspel var det en efterlängtad match att se. Har faktiskt haft lite hockeyabstinens, det var mer än en vecka sedan jag var på Arenan. Undrar hur det ska gå i december med bara två hemmamatcher? Ett laddat Malmö mötte Tingsryd som inte var oävna i offensiven men som hade tomt i backpositionerna. Resultatet blev 7-2, en målfest med andra ord. Hade Smålandsbesök med mig på Arenen och det var extra roligt att Malmö visade sig från sin bästa sida. Som grädde på moset tog Djurgården bara en poäng i sin match mot Västerås och vips så seglade Malmö om Djurgården i tabellen. Och eftersom Mora inte spelade match utan har sin match mot Leksand i morgon gick Malmö upp på åttonde plats i tabellen. Så på onsdag hejar vi på Leksand.

4/11-2012

en trea blev en tvåa mot Djurgården

En första period som stod och vägde rätt så jämnt i styrka. För egen del kändes perioden en aning avslagen, men det kanske mer speglade mitt eget känsloläge. Tyckte även att klacken inte var särskilt tongivande, blev också rätt besviken att se att antalet åskådare i arenan knappt var fem tusen. Men så spelade å andra sidan MFF avgörande match och trots framflyttning av hockeyn med en timme så hann ju inte fotbollen spela klart tills 17.00. Men frågan är väl ändå om det är samma folk som går på hockeyn som fotbollen.
 Andra perioden hettar det till både i mig, Redhawks och klacken. Riktigt starkt spel från Redhawks och Djurgården ser rätt tama ut. Efter 3-1 och starkt spel kändes det som segervissning, men så blev det inte.. Djurgården reducerar och kvitterar och vips blir det förlängning och därefter straffar. Matchen var nu så spännande att jag fick gå ut från läktaren och se straffläggningen på videomonitorerna ute i hallen. Så j-a nervpirrigt.
Straffarna gick åt Malmös håll och seger 4-3. All heder åt Malmö som stundtals storspelade, men en tra hade bytt plats på lagen i tabellen.

 

2/11-2012

Malmö utklassade Asplöven

10-2 blev resultatet i matchen Malmö- Asplöven ikväll på Malmö Arena. Detta är i hockeyallsvenskan denna säsongens högsta måltal. Och detta presterat av laget som varit känt för en knastertorr måltorka. Så fantastiskt skönt att få stå och sjunga na na na na oei na na na TIO gånger på två timmar! Till slut tyckte man nästan synd om Asplöven som tagit sig två hundra mil för att få sån storstryk.

Äntligen fick 95, Burakowski sin premiärmålpuck, det blev ju ingen i träningsmatchen mot Rögle. Grattis Burra!29/10-2012

Äntligen hemmaseger mot Karlskrona


Malmö- Karlskrona, 3-1 29 oktober 2012

en sådan skön känsla, inte sedan i slutet av september har Redhawks kammat hem seger på hemmaplan. Och denna seger mot Karlskrona krävdes helt enkelt för att inte trilla ned i absoluta bottenskicket. också fantastiskt skönt att få sjunga na na na na oei na na na tre gånger (resultat 3-1). Men spelkvaliteten varierade kraftigt. Andra perioden var relativt svag från Malmös sida. Och Karlskrona är ett hyfsat bra lag, de har en del tunga pjäser i sitt lag, bland annat nr 8 och 9. Men Karlskrona är om möjligt ännu sämre än Malmö på att få utdelning på sina skott mot mål. Det kom en hel del skalbaggar till bortastå och de följer troget och intensivt sitt lag. All heder till KHKs supportar.
Fastän jag är otroligt lättad och glad över segern kände jag mig dock mer stolt som supporter förra hemmamatchen mot Mora, trots förlusten. Då kändes det som en riktigt kämpagäng, Redhawks. Denna kväll har jag en känsla (hoppas jag har fel) av att Malmö vann för att KHK var dåliga på att få utdelning på sina målchanser.
ÄNDÅ STÅR UPP FÖR MALMÖ- som alltid

25/10-2012

Stolt över att vara Redhawkssupporter

Redhawks- Mora. Denna torsdagskväll känns det skönt att vara supporter, visst ytterligare en hemmaförlust (ingen vinst sedan 21 september) är inget kul i sig. Men med en sådan kämparglöd som mif visade ikväll går jag ändå från arenan glad och hoppfull. Att vända ett underläge 0-3 och kämpa till sista sekunden skojar man inte bort. Tyvärr missade Rensfeldt straff och det tog ner stämningen en aning, men desto starkare att fortsätta kämpa. Matchen slutade 3-4. Positivt med ett målflöde igen. Frustrationen över förslusten var tydlig när spelarna gick av isen. Inte ens Kollar eller Sjögren buffade på barnen som sträckte ut sina händer. Deras besvikelse var större än min.
Och så en sakt till Moras NHL-spelare Anze Kopitar imponerar INTE


20/10-2012

Leksand i ständigt powerplay?


De första åtta minuterna såg bra ut. Fin kämparanda och mycket aktivitet i anfallszon. Dock inget mål. Det första målet blev istället ett självmål av 84 Hersby. Okej, sådant kan man komma över men sedan kommer två noll ganska snabbt och efter första periodens slut känns det som matchen mist all sin charm. Sedan följer ren utklassning. Det känns som om Leksand har ständigt powerplay fastän det är den utvisningsfattigaste match jag sett hittills på säsongen. De lyckas dessutom göra ett av sina sex mål i boxplay. Leksand är snabbare i vändningen, kvickare på foten och vinner lätt och välförtjänt med 6-0. Dessutom är Leksands klack imponerande. De är många och hörs väl. Leksandfans finns det lite både här och där i Sverige, de är trogna och aktiva. Leksand är ett av de få lagen som faktiskt har aktiva fans som inte har någon anknytning till staden Leksand. All heder åt dem.  Men Malmös klack hörs också både klacken och fautores. Tyvärr hjälper det föga för resultatet.

Dags att plocka in Brage som målvakt igen?

 

15/10-2012

Malmös supporter på Axa Sportcenter

En sådan pinsam hockeytillställning sett ur Malmö Redhawks perspektiv. Rent utav dåligt spel från Mifs sida. Efter 3-0 i första perioden var liksom matchen slut. I tredje perioden tog Södertälje ut sina NHL-spelare som inte behövdes mer i matchen. Lika pinsamt vill jag påstå att stödet från supportrarna var. Jag vet att Södertälje är en bit bort och att supportklubben inte ordnar resor till alla bortamatcher men ändå... Det är en helgmatch som spelas lördag klockan 16.00. Det innebär att man kan ta tåget upp på förmiddagen och tåget tillbaka samma dag. Södertälje ligger också längs med järnvägen så det krävs inga långa avstickare för att komma dit. Så här såg det ut på Axa Sportcenters bortaståplats:
Bo Jönsson från Lund står upp för Malmö10/10-2012

Tröttsamt domarprassel i match Mif-Bofors

Ja egentligen heter de inte Bofors längre utan Karlskoga. Men det sitter som ett munminne att säga Bofors, särskilt nu när Karlskrona också spelar i Allsvenskan så blir det snubblande lika och lätt att förväxla. Så än så länge skriver och säger jag Bofors.
Kvällens match böljade fram och tillbaka. Intensivt spel från båda lagen som turades om att föra. Trots tvåmålsledning slutade tillställningen 3-5. Resultat säger som bekant egentligen inget om spelkvalitet eller rättvisa segrar. Bofors var värda sin seger, men det var Malmö också och båda höll hög spelkvalitet. Så väl genomförd match, killar, faktiskt den bästa spelmässigt sett som jag varit på denna säsong. Att förlora efter hård kamp mot (i nuläget) tabellettan är ändå inte fy skam.
Men jag säger som jag sagt innan- TA INTE UT MÅLVAKTEN när det är två minuter kvar. Särskilt inte om lagen är så jämbördiga som i kvällens match. Mif skulle gott och väl ha kunnat kvitterat, till och med tagit ledningen på de där återstående minuterna. Fördelen med spel 6-5 överväger inte nackdelen med tom kasse när dessutom rinkens toppspelare är målvakten. Det blev en förlust som svider, svider extra gör den när man vet att det var förra säsongens mifbröderna Westerholm som var de största målgörarna.
Vad som är en aning drygt och som tar ner stämningen något denna match är det eviga domarprasslet som tar så mycket tid; diskussioner och oklarheter, granskningar, omtekning på omtekning, gruff mellan spelare som tar lång tid att sära på. För varje gång som det händer tappar man som supporter lite av gnistan och får börja om när väl spelet kommer igång. Ett par gånger per match är väl okej, ibland är det helt nödvändigt men denna match onödigt mycket.

3/10-2012

Anledningen till att Mif inte gör fler mål

Samma fråga ställs om och om igen av supportrar, belackare och journalister- Varför gör inte Mif fler mål? och- Vad krävs för att göra fler mål? Frågan är berättigad. Redhawks ligger sämst till i effektivitetsligan och ligger även taskigt till i ren skottstatistik.
Men jag börjar ändå tröttna, och då inte främst på att Mif göra få mål utan på frågan som ställs.
Det verkar som om vi väntar på ett mirakelsvar, att Lusth eller Taavola eller någon spelare ska ge ett entydigt svar, en formula som löser alla problem.
Min analys är istället att frågan har olika svar beroende på vilken match som spelats. Vi tar tre nyligen spelade matcher som exempel, Asplöven bortamatch 26 september, match mot Djurgården 28 september och gårdagens match mot Västerås. Mot Asplöven var anledningen till måltorka att Malmö spelade lojt och defensivt och faktiskt inte gick på mål i någon större utsträckning. Ingen avancerad räkneoperation krävs för att förklara uteblivna mål- inga skott inga mål. Mot Djurgården var det absolut inget lojt spel men oerhört defensivt, en kämpamatch som tyvärr utkämpades till största delen i egen zon. Gårdagens mtach mot Västerås ser helt annorlunda ut. I den fanns på offensivt spel (särskilt andra och tredje perioden) en fantastisk kämparglöd och lagsammanhållning och hög skottstatistik, i sista perioden har Malmö nästan dubbelt så hög skottfrekvens som Västerås. Men svaret till måltorka i den matchen kan besvaras enkelt- Västerås var helt enkelt ett mycket bättre lag. Möter redhawks en St Louis´Berglund (som gör 2,5 mål) och ett lag som gör skridskovändningar som hörs upp till logerna och Mif som får metallstuds ut och tveksamma utvisningar  (ex Rensfeldt interferrence i anfallszon, Kollar som skulle ha skottat pucken efter att målvakten tagit den) har man dessutom marginalerna emot sig. OCH man är det svagare laget, skulle jag vilja säga att man kan vara stolt över Mif som faktiskt gör ett mål överuvud taget.
Jo visst, jag vet, vi har minst mål gjorda i i hela ligan (dock toppar vi ligan även i minst insläppta mål), sämst effektivitet och inga givna goalscorer. Det jag vill säga är att det finns inte ett svar till måltorkan. det finns ett antal.30/9-2012


Det finns inga säkra kort


jo men det ska ju konstateras. Att vem som helst kan slå vem som helst i Allsvenskan är en utav divisionens charm, som gör den sevärd, spännande och rolig. Västerås piskar Djurgården, Oskarshamn piskar Bofors i en nästan tvåsiffrig målmatch. Att gå in med åsikten att Mif med enkelhet besegrar Tingsryd är att lura sig själv. Det finns inga säkra kort, inga lätta matcher. Men nog känner jag mig besviken över att Tingsryd med sådan lätthet fixar sina två poäng. Mif kan nästan känna sig glada för att marginalerna åtminstone gav dem ett poäng. Med bortdömt mål för Tingsryd och onödig utvisning för Redhawks.

För hörrni killar, det verkar som om förra säsongens och denna försäsongens oro för svaga backar har slagit över till defensivt hallelujafokus och offensiven glömts bort. Ni kämpar bra och vi supportar står upp för Malmö. Men Pontus Sjögren kan inte göra allt jobb själva. Korta eller långa anfall spelar mindre roll. Bara "på att". 

Eftersom jag stod och krängde böcker och lanserade mitt författarjag på bokmässan i Göteborg denna helg missade jag Djurgårdsmatchen men mannen min säger att kvällens event nästan var som en repris av Djurgårdsmatchen.

Västerås på tisdag, jag längtar. Har lite hockeyabstinens.

Det finns inga säkra kort, men några kort måste man vinna. Annars risk för svinna.

21/9-2012

Ta inte ut målvakten

Ja där satt den, 3-1 mot Oskarshamn på Arenan. Känns gött naturligtvis. Men mycket finns att slipa på. Första perioden kändes som det känts ett par gånger nu- som en träningsmatch från båda lagen. Andra perioden hettar det till (känns som om jag skrivit det här förut) och båda lagen spelar intensivt. Malmö gör två mål i snabb takt (även detta har jag skrivit förut). Oskarshamn gör sedan ett reduceringsmål när Sjögren står och väntar på pucken på fel sida i målet. Lätt som en plätt föser Poulsen in den på den tomma sidan.
Sedan kommer period tre. Oskarshamn ligger tätt på och där jag sitter på sektion A13 på arenan försiggår INGET spel. Allt sker i Malmözonen och det känns bara som att det är rena turen att Oskarshamn inte kvitterar.
Och nu kommer poängen med rubriken. Gång på gång har jag sagt det. TA INTE UT MÅLVAKTEN NÄR DET ÅTERSTÅR TVÅ MINUTER AV PERIODEN. Två minuter är en lång tid i hockeysammanhang och den nackdelen med att ha tom kasse övervägs inte av att ha ett powerplay 6-5. Jag har sett det så många gånger och fick se det igen. Oskarshamn får ett bakmål med tom kasse och då återstår en minut av spelet. Då kommer målvakten tillbaka- tillbaka till vaddå? För då är matchen verkligen körd. Två mål går inte att hoppas på på en minut. Men hade Oskarshamn fortsatt att köra järnet i två minuter kunde de gott och väl kunnat kvittera och fått förlängning.
Naturligtvis är jag glad för att Malmö vann. Jag står alltid upp för Malmö. Både i med- och motgång. Den här gången var det till Malmös fördel men lika ofta har jag bevittnat när Malmö gör samma sak, dvs plockar ut målvakten alldeles för tidigt.
Killar låt målvakten göra sitt jobb- helst till matchen är slut och det är avblåst.

20/9 2012

Ingen energi

Jaha, då står man där med svansen mellan benen..  Andra mötet med min förra bostadsort Karlskrona slutade som det första, det under träningsspelen i Olofström- med pisk. Första gången med fem mål, det kan man ju alltid bortförklara med att det var träningsmatch som man brukar säga för att dölja ett nederlag. Men igår pisk med 3-1. Inte kul. Och framförallt inte med det spelet som Redhawks förde. Segt och oengagerat. Karlskrona var helt enkelt bättre, ville mer. Dock får jag säga som jag sa i inlägget ovan, Brage- Bra ge(nomfört). Det är nästan så att vi inte toksaknar Sjögren längre..
Men killar skärpning till hemmamötet mot Oskarshamn i morgon på Arenan.

14/9 2012

Säsongens hemmapremiär mot Mora. resultat 4-3


Första perioden kändes inte 100%ig. Mer känsla av träningsmatch från båda sidor.
Andra perioden upplyfts jag och fylls med livsglädje, i mina ögon suveränt spel från bägge lagen. fem mål på tio minuter.
Tredje perioden går Malmö ut på isen och verkar inte fatta att perioden har börjat och att de till och med har powerplay. Ett sanslöst mål i baken kommer som ett brev på posten, Mora har kvitterat.

Sedan blir det skärpning. Bra tryck och mycket skott. Ett mål gjorde Meijer så i förbifarten att jag inte ens hann se det. Spänning in i sista sekund för Mora trycker på bra.

Kul med öppen högsta etage på arenan. Men nog lät vi lite klena för att vara 8000 pers.

Brage fick svajande omdöme från matchen, instabil och osäker var en del kommentarer. Håller inte alls med. Visst-  han är inte lika rutinerad som Sjögren. Och visst-  Brage kanske inte hade räknat med att stå de tre första matcherna på säsongen. Men eftersom Sjögren nu fått tre matchers avstängning och därpå böter finner sig Brage förvånansvärt väl.
Brage- Bra ge(nomfört)!

Stå upp för Malmö

14/9 2012

Malmö Redhawks  - mer än bara hockey

Själv är jag uppvuxen i Vetlanda på 80-talet. Där spelade man bandy och körde speedway. Hockeyn fanns i Jönköping där HV71 var kungar. Växjö Lakers fanns inte på den tiden och Östers framgångar var förbi. Så det var till HV71 man satte sin tilltro. Och det var ett lag som inte gjorde någon besviken men i och med att de var placerade nio mil norrut så kände man inte att det var ett lag som spelade rakt in i hjärtat.
När jag i vuxen ålder hade flyttat till Malmö firade en nära vän sitt femtioårskalas på en av logerna i Malmö Arena och från hög höjd vi såg Redhawks spela. Vilket lag de spelade emot minns jag inte. Vad jag däremot minns är att jag gjorde Malmö Redhawks till mitt lag. Mitt Malmö, mitt Malmö Redhawks.
Ett par säsonger har gått sedan dess och inför varje säsongsstart har vi trott att nu äntligen släpper det. Nu blir satsningen fulländad. Ett hopp som inte har släckts ut men som ibland gjort en riktigt besviken. Föregående säsong gnisslades det en hel del på läktaren. Vissa reste sig till och med och gick innan matchen spelats klart. Malmö Redhawks prestationer blir som en förlängning av en själv och får man känslan av att de inte ger allt i en match blir man som supporter personligt berörd och vill inte själv ge 100%. Antagligen för att Malmö Redhawks är mer än bara hockey. Det är ett personligt ställningstagande.
Inget undantag inför denna säsong. Nu gäller det. Nu är tjafset om de högbetalda spelarna borta. Nyvärvningarna med återvändande spelare och rekonstruktionsen av bolaget är klart. Sylvegård har tillträtt som VD och Sportchef. Nu gäller det.
I takt med att mina barn blivit större har även deras hockeyintresse ökat. Vi har gjort det till ett familjenöje att gå på hemmamatcherna. Mina tvillingflickor är nu sju år och har maskoten Hawkan som största idol.  Mjukisvarianten som de säljer i shopen har fått egen säng och sover bredvid dem på nätterna.
Första isträningen där allmänheten, som vi tillhör var inbjudna ägde rum 30 juli och vi åkte hem från sommarstugan en vecka tidigare än planerat för att kunna delta. I den kalla ishallen stod vi och frös om tårna och såg hur nyförvärven började spela sig samman.
Plötsligt kommer min ena flicka storgråtande emot mig och säger att hon tappat bort sin Hawkan, som naturligtvis måste vara med på första isträningen. Hon vet att jag som mamma har förmanat henne att hålla reda på sina grejor men vid toalettbesöket hade hon lagt Hawkan på handfatet. När hon letade efter honom var han borta.
Vi söker hela ishallen runt efter honom, involverar alla åskådare, materialare, vaktmästare, städare och till och med tränare i letandet. Hawkan är borta. Tragedin är total för en flicka på sju år som fått Bartas autograf på Hawkans svansfjäder.
I ett sista försök att hitta Hawkan går vi upp till Redhawks reception för att se om någon har lämnat in honom där. Det har de inte. Martin Nileskär finns i närheten. på engelska diskuterar vi fallet för att inte min flicka ska förstå, jag frågar, kanske kan vi ordna en ny Hawkan. Trots att shopen inte är öppen letar han fram en ny Hawkan, fejkar autografen från Barta och ger den gratis till min flicka.
Mamma, säger min flicka när vi går därifrån, den här Hawkan har längre hår än den som jag hade innan och autografen har inte lika tjock svart färg, men vet du vad mamma, det gör ingenting.
Denna omsorg om de minsta Redhawkssupportrarna är imponerande. Den räddade min flickas dag och troligtvis hennes hela säsong. För Malmö Redhawks är mer än bara hockey. Det är ett ställningstagande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar