22 okt. 2013

Radiointervju i Jönköping

Det var en regnig och grå väderlek som mötte mig igår när jag gästade Jönköping. Inte desto mindre var det en härlig känsla att ströva omkring på gatorna i city och se hur otroligt mycket som förändrats sedan jag för 25 år sedan frekvent gästade staden. Då var Jönköping ett Mecka (eller kanske snarare ett Jerusalem) för unga vetlandbor. För i Jönköping fanns både McDonalds och H&M. Man åt alltså en hamburgare och köpte en hårsnodd och därmed var lyckan gjord.

Idag finns fantastiska kulturhuset Spira, nya broar, nya bostadskomplex, Högskola och mycket mer. Men den magnifika utsikten över Vättern när man närmare sig staden är och förblir likadan.

Nu finns mina böcker hos
Akademibokhandlarna i Jönköping
Besökte två trevliga bokhandlare på gågatan i city. Numera heter båda Akademibokhandeln, innan var en utav dem Bokia. Båda två saluför nu "Ingmar Bergman kände aldrig skuld" och "LOREM IPSUM".

Därefter var det dags för direksändning i Gabriella Poopuus författarsnackprogram "45 minuter" Intervjun blev riktigt bra och medan vi lyssnade på mina fem musikfavoriter kopplade till skrivandet blev jag på så gott humör att jag nästan började dansa därinne i studion. Blev enormt inspirerad till att skriva och längtar efter första advent då de flesta framträdandena är avklarade och jag kan sitta ner och skriva färdigt nummer tre i trilogin om Pär, Helena och Sylvia. Det är trots allt författare jag är först och främst.

Lyssna på programmet här https://soundcloud.com/45minuter/45minuter-21-10-2013

4 kommentarer:

 1. Vad synd att jag var upptagen med egen författarkväll. Fika får vi göra en annan gång. Vi ses ju till julmarknaden på Sägnernas hus. Det blir skoj!

  SvaraRadera
 2. Jönköping gav mig ett mkt trevligt välkomnande trots regn och utebliven träff med dig :-) ska bli jättekul att stå tillsammans och sälja böcker på julmarknaden. Lycka till med alla dina framträden och med dina böcker så syns vi framåt

  SvaraRadera
 3. Det där med favoritmusik till skrivandet är intressant, jag har vissa låtar som lättar upp när jag skriver, som ger mig flyt helt enkelt. Ska nog ta och skriva ett inlägg om det snart. Tack för idén!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det spännande m musiken i skrivandet, rytmen som infinner sig, flödet som förbättras. Nu blir jag ju jättespänd på vilka låtar det är just för dig. Få läsa din blogg om det. kan du ange vilken adress du skriver på? mvh Bielke von Sydow

   Radera