20 feb. 2015

Debut för skrivarkurser i egen lokal

Invigning av ny kurslokal för skrivande 20 feb 2015
7 modiga skrivarsugna kursdeltagare invigde idag, fre 20 feb min nya kurslokal i mitt hem i Vetlanda. Jag har gjort om källarplanet till verksamhetslokal med tillgång till Wi-Fi, husbibliotek, projektorkanon mm.
Som introduktionsövning har vi alltid en flödesskrivning och en av kursdeltagarna flörtade i sin text fritt med den gamle Bielke-anfadern från 1200-talet som hänger närmast trappan! Han skulle bara ana hur utvecklande och roligt och totalt skamlöst vårt skrivande är här i lokalen såhär på 2000-talet :-)
Idag skrev vi vistexter och textsatte Evert taubes Nocturne, helt nya infallvinklar, helt nytt innehåll. Härligt med alla nya grepp på en gammal beprövade visa. Det blev också en introduktion till det novellskrivande som vi ska ägna träff 3,4 och 5 åt. Nästa gång ska vi ge oss på det svåraste man kan tänka sig inom poesin. Nämligen skriva sonetter. vi har valt den Shakespeariska varianten med jambisk versfot, fyra strofer och rim ABAB. Återkommer med fler inlägg om våra stordåd :-)

2 kommentarer: