4 aug. 2015

Rapport från Blommagårdens sommarskrivkurs


Brasan sprakar och kreativiteten flödar
Så härligt och roligt det blev i år igen, heldags skrivkursBlommagården. Detta år med tema Kärlek och Glädje i det kreativa skrivandet.

Och solen sken! Bara det är nästan värt tre utropstecken :-)

Vi kunde sitta utomhus och skriva och njuta. Olika korta och roliga skrivövningar präglade skrivdagen som varade från 9.30-17.00. Även detta år kom det långväga gäster som lyckades hitta Blommagården, Sjuhult, Alvesta kommun.

Övningar vi gjorde var: att skriva till bilder. Jag hade gjort en speciell kortlek av en helt vanlig kortlek, klippt ut 52 bilder från olika magasin. Deltagarna vald tre kort var, höll dem hemliga för oss andra, skrev om korten, läste upp texten och vi andra fick gissa vad korten föreställde.

Vi skrev text tillsammans: Två meningar var skrev vi, helt utan instruktioner. Tillsammans hade vi 14 meningar som jag satte ihop till en skönlitterär text. Det blev ett fantastiskt resultat om en kvinna som åkte buss, fick besök av sin salige morfar som peppade henne i livet med olika hejarrop. När hon klivit av bussen märkte hon att hon befunnit sig i en dröm och glömde att ta med sin väska från bussen!

Flödesskrivning inledde och avslutade dagen. Ett par minuters skrivande för att ladda inför dagen och samla intrycken efter dagens slut.

Fritt kreativt skrivande i en timme utomhus gav fantastiska historier alltifrån stora självupplevda händelser till historiska öden och humoristiska texter med glimten i ögat.

Tack alla modiga, kreativa kursdeltagare som gjorde Blommagårdens skrivdag till en oförglömlig dag.

Menyn ja, frukost med danskt rågbröd och varm dryck, lunch med indisk linsgryta med ris och naanbröd och eftermiddagsfika med äppelpaj och Blommagårdens Naturgott örtte!

utomhusskrivning med sjön i ryggen
utomhusskrivning i det gröna

lunch, man blir hungrig av att skriva, indisk linsgryta
lättsmält och gott så att skrivandet inte blir
tungt på eftermiddagenkursomdöme:
Det var verkligen en inspirerande dag på alla plan
 
Smiley smile Härliga och väldigt olika personligheter som
hamnade i denna skrivargrupp 
Smiley smile !
-kiknade av skratt flera gånger, blev helt förundrad emellanåt
och tagen av berättelser så att tårarna rann-
Kan säga att jag var totalt slut efter denna dag 
Smiley wink !
Veronica Andell-DahlInga kommentarer:

Skicka en kommentar