1 sep. 2017

Nödsituation gav oväntade möten - Bielkes fredagsreflektion 1 september

Tågkupén var fylld av resenärer som knapprade på sina mobiler, lyssnade i lurar, läste eller sov. Utanför tågfönstret regnade det.


Tåget saktade in och stannade utan att vi var vid någon station.
Tjut och brus i högtalaren, konduktörsrösten sa: Vi har fått veta att det är strömavbrott längre fram på spåret och nu är även tåget vi åker i helt strömlöst. Vi återkommer när vi har mer information.

Samtliga resenärer vaknade upp från sina sysslor och började titta sig omkring. Vissa hade anslutande tåg, andra skulle med flyget. Någon förstod inte svenska men förstod ändå att något oönskat inträffat.

Vi började se varandra och började prata med varandra. Bistron blev fylld med folk och personalen gjorde så gott de kunde för att hålla modet uppe på oss alla.

Det blev drygt och några tappade humöret, andra tog det mer med ro. Trist, jag missar mitt möte, tänkte jag. Men så levande alla människor blev. Så medvetna och öppna vi blev mot varandra. De flesta hjälptes åt att hantera situationen.

För väntan blev lång. I över tre timmar var vi strömlösa och det började bli ont om syre i det fullsatta tåget. Vissa drabbades av stark oro som visade sig på olika sätt. Situationen blev med timmarna mycket olustig. Till slut blev vi evakuerade till ett annat tåg under dramatiska former.

Mer än fyra timmar senare än planerat anlände vi till slutdestinationen. Alla var lättade över att komma fram och det var som om vi hunnit lära känna varandra väldigt väl och att vi ville varandras bästa. Det ville vi säkert innan också, men nödsituationen fick oss bekänna färg och visa känslor.

Det blev en händelserik resa som fick mig att reflektera över mänsklighetens många sidor. Dock funderar jag på om det finns alternativa färdmedel till returresan.

Hälsar er härlig helg
Maria Bielke von SydowInga kommentarer:

Skicka en kommentar