24 nov. 2017

Mina 4 bästa upplevelsetips i närområdet - Bielkes fredagsreflektion 24 november 2017

Mina 4 bästa upplevelsetips i närområdet

När snön ömsom ligger vit på taken och ömsom slaskar runt stövlarna kan det vara läge att tipsa om vackra nöjen som är helt gratis. Jag har valt ut mina favoriter från kommunerna i närheten.


  1. Sävsjö – Eksjöhovgård slottsruin är belägen vid infarten eller utfarten, beroende på vilket håll man kommer ifrån, vid länsväg 127. Slottsruinen är magisk och en kort promenad från parkeringen kommer man ut till den lilla ö där ruinen ligger som har anor från 1600-talet. Att gå över bron och befinna sig där får fantasin att flöda och man föreställer sig hur de gamla ätterna levde sitt liv när det var ett jaktslott.
  2. Vetlanda – Illharjen. Naturreservatet som är beläget vid sydöstra rondellen vid Västerleden. En underbar plats att promenera i oavsett årstid. Så fort man når spängerna (som fungerar för rullstolar också) som leder över de vindlande vattenstråken känns det som man förflyttats till urtiden och vilken varelse som helst kan dyka upp ur vattnet eller i skogen. Här finns både korta och långa rundor man kan gå.
  3. Nässjö – Konstguide Nässjö. Kommunen har haft den goda smaken att göra en webbaserad konstrunda i centrala Nässjö som man antingen kan QR-koda eller köra via GPS. Den ger en enkel och informativ upplevelse av samtliga offentliga utomhuskonstverk. Allt på promenadavstånd från centralstationen. Riktigt kul!
  4. Eksjö – Skurugata och Skuruhatt, naturreservatet 1 mil NO om Eksjö är superspännande med sin djupa ravin och höga bergstopp. Naturens krafter blir oerhört påtagliga här oavsett om man vandrar i den 2 km långa klyftan eller om man ”nöjer sig” med att betrakta utsikten på Skuruhatt. Var dock uppmärksam om det är halt på klipporna, annars kan äventyret bli lite för äventyrligt och sluta med brutna ben. Men maxat är det så det förslår!

Så när vi har spenderat pengar denna handelsfredag finns det ytterligare saker att göra och uppleva i vår härliga närbygd – helt gratis.

Hälsar er härlig helg
Maria Bielke von Sydow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar