5 jan. 2018

En vinst på riktigt - Bielkes fredagsreflektion 6 januari 2018

En vinst på riktigt


I många år har jag och min familj köpt julkalendrar. Vi har köpt överblivna kalendrar och lotter från barnens idrottsföreningar som de har dragit med sig hem och som de mer eller mindre framgångsrikt traskat runt i grannskapet och sålt till välvilligt inställda. Och såklart köper man andras barns trägna försök att sälja sina föreningars lotter och kalendrar. I år hade vi tre stycken bingolotter julkalenderform som skulle skrapas. Aldrig har vi vunnit något.


Man förväntar sig såklart inte att vinna per automatik på dessa lotter och kalendrar. Man köper dem för barnen och föreningslivet skull. Då och då har jag undrat över om någon, någonsin vinner på de där kalendrarna och lotterna.

Men så händer det, Lars köper en julkalender från en bekants barn och vinner 100 kronor att handla för i Helges Livs i Vetlanda. Glädjen är så stor och vetskapen att allt det där man skrapat och alla luckor man dragit och alla bokstäver man satt ihop till lösenord, att i dessa tävlingar finns det faktiskt vinnare! Och vi är en av dem!

Det får mig att återfå trovärdigheten i kalendrar, lotterier och diverse dragningar. De är på riktigt. Man kan helt enkelt köpa en lott och vinna 100 kronor att handla för på Helges Livs i Vetlanda.

Nu återstår att se vad 100 kronor kan bringa från Livsen i Vetlanda. Mig veterligen har de fortfarande korvkaka till salu i charkdisken där. Funderar på att handla det. För är det något som verkligen är på riktigt så är det korvkaka gjord på lever, korn och russin, precis som vinsten på julkalendern.


Hälsar er härlig helg
Maria Bielke von SydowInga kommentarer:

Skicka en kommentar