2 mars 2018

Vacker och full av möjligheter - Bielkes fredagsreflektion 2 mars 2018


Nederlag drabbas vi alla av. Sökta tjänster vi inte fått, inte ens blivit kallade till intervju för. Båtbygget som aldrig blev av, mängder av lister, virke och attiraljer belamrar uthuset och skrattar åt oss varje gång vi sticker näsan innanför dörren. Eller skilsmässan som blev ett oönskat faktum, viktnedgången vi klarade av att genomföra men inte att hålla mer än över baddräktsäsongen.


Vi är inte mer än människor, ett uttryck som vi använder förlåtande oss av men som ändå klingar kyrkligt översitteri. Det anspelar på att vi är svaga i anden, svaga i köttet och vilsna får utan herde.

Blås bort alla de där tankarna. Strunta i Jante och vad vilka namn de må heta. Nederlag definieras oftast av oss själva och även om andra runt omkring oss anser oss misslyckade: Sträck på nacken och låt ryggen följa med och bli längre och ståtligare. Märk hur du ser mycket mer av din omgivning och dina möjligheter om du släpper marken med dina ögon. Sikta högt. Ta ut glädjen i förskott. Gråt inte över spilld mjölk – torka upp fläcken och skaffa ny om du har lust.

Släpp loss dina krafter likt kung Bore som blåser minus 20 grader på höglandet om nätterna och skjuter med snökanon dygnet runt. Se din egen storhet och våga inte ens tveka eller tvivla.

Be om ursäkt om dina handlingar blivit sårande eller felaktiga. Ta nya tag och tänk att nederlag är en viktig del i livet för att kunna känna den totala tillfredsställelsen och lyckan.

Bryt ihop en stund om du behöver, gå sedan vidare och sila inte mygg och svälj kameler utan andas frisk luft, tänk på alla människor du ännu inte känner, allt du fortfarande kan lära dig, alla skratt du skänkt andra och som du ännu kan uppleva.

Människa gläd dig, var stolt. Du är vacker och full av möjligheter.

Hälsar er härlig helg
Maria Bielke von Sydow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar