22 juni 2013

Vänligt välkomnande av Växjö

Elisabeth Jönsson,
Berika och värna livet- Punctum Saliens
En sådan härlig och givande dag i vackra Växjö, möte med författarkollegan Elisabeth Jönsson- Punctum Saliens, ny frisyr av stjärnklipparen Mia Ekman på Carpe Diem, Bokia och Växjö bibliotek har mina böcker och jag ska delta i Kronobergs bokmässa 23 november,
kan ett besök bli så mycket mer givande, Tack Växjö!

Onsdag 19 juni besökte jag Växjö och blev värdigt mottagen. Först träffade jag Elisabeth Jönsson, författar- och egenutgivarkollega. Det är så fantastiskt roligt när man träffas "på riktigt" när man haft kontakt på nätet. Elisabeth träffade jag på facebook via Egenutgivarnas forum. Hon driver den personligt präglade kulturtidskriften Punctum Saliens, www.punctumsaliens.se, som betyder "den springande punkten". Och nog kände vi oss som det var en springande punkt när vi träffades på Askelyckans kafé i Växjö en sådär lite småregnig lunch. När vi träffades flödade idéerna och Elisabeth har en otrolig värme. Då jag snart ska bli smålänning på heltid igen kunde hon direkt tipsa mig om olika nätverk och roliga happenings i Växjö med omnejd.
Nu ser jag fram emot att få läsa Elisabeths inspirationsbok som handlar om tio utmaningar att ställa sig själv inför. Jag är redo att anta Punctum Saliens utmaning!
Senare under dagen utförde Mia Ekman på Carpe Diem en riktig stjärnklippning på mitt hår. Nu är jag riktigt kortklippt och njuter av det.
Stärkt av mitt mina positiva möten gick jag vidare till Bokia i Växjö som nu har både Ingmar Bergman kände aldrig skuld och LOREM IPSUM för påseende i sin butik, Jätteroligt!

Jag tog mig till Växjö Stadsbiblioteks pampiga byggnad för att träffa Maja Nordblom och jag ska, tack vare Elisabeth Jönssons tips, delta i Kronobergs bokmässan 23 november med bokförsäljning och förhoppningsvis även ett föredrag!


2 kommentarer:

 1. Så du ska bli småländska igen efter några år som skåning. Var någonstans ska ni bo? Kul att du träffat Elisabeth, jag ska också läsa hennes bok snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jomenvisst ska jag te å bli smålänning igen. Älskar ju malmö så det är delade känslor, men pappa säljer barndomshuset i vetlanda så vi beslöt för att köpa det.
   Ja, det var verkligen roligt att träffa Elisabeth, hon är otroligt sympatisk även henne fick jag kontakt med på egenutgivarnas fb-forum. Har läst hennes bok som jag ska recensera i augusti på http://bookiecookiez.wordpress.com/category/bielke-von-sydow/

   Radera