19 sep. 2013

Bobbi Augustin Sand - Jag är skillnad


 Jag är skillnad är en bok av Bobbi A Sand - en berättelse om identitet och identitetsförlust, om uppblåsthet och mindervärde, om skapande, och om hatet som föds ur att inte bli sedd och älskad för den man är.


Maxi Delica, eller Jonathan Lindgren som han egentligen heter, är en 22-årig kille – fotomodellsnygg, med hög intelligens och ett brinnande hat. Han är sångare i Permafrost, ett band på uppgång, och börjar få status som rockikon – om än bara i industriscenens något begränsade tillvaro.

Alla älskar Maxi Delica, och lika många hatar honom. Livet är en scen och världens samlade ögon betraktar Jonathan. Eller Maxi. Men i ensamheten skallar det tomt, och pendeln svänger allt snabbare mellan depression och skapande. Det utsvävande livet på turnéerna och den provocerande attityden, som får människor att antingen avsky eller beundra honom, börjar ta ut sin rätt. För att inte tala om drogerna.

En kollaps är oundviklig. Men vem är Jonathan egentligen, när det blir tyst omkring honom – när strålkastarljusen slocknar och han inte längre står på en scen?

Lyssna till när Bobbi blir intervjuad av Radio Malmöhus på releasedatum 18 september
och kolla hennes hemsida där du även kan beställa boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar