3 okt. 2013

Bokmässan i Göteborg 2013

Efter fyra intensiva dagar i Göteborg på mässan börjar jag landa igen och kan sortera alla intryck. Bokmässan är både ett fantastiskt event tillika ett gräsligt... Fantastiskt med alla goa meduställare i monter A02:50 och i kontaktskapande med förlags och författarvärlden, gräsligt då det är i mitt tycke alldeles för många människor samlade på en yta (särskilt lördagen) för att få något vettigt hört eller sagt. Därtill kommer torr luft och inga fönster. Sedan får jag tillstå att jag nog sett mitt livs tråkigaste seminarium som hölls av Helena von Zweigberg och PO Enquist.

Men detta gnällande från mig kommer som bekant varje år, och ändå kommer jag tillbaka nästföljande år. Så något har mässan som drar..

Min mässa i år bestod mycket av att hålla egna föredrag, fyra till antalet och intervjuer av andra författarkollegor i vår monter, nio till antalet Lars Hansare, Lourdes Daza-Gillman, Siw Ivarsson, Anna Roos, Jan Stenqvist, Olof Lijleström, Björn Amby och Mari Åberg. Mats Ekman har filmat en del av dem så så snart han redigerat dem färdigt lägger jag upp dem här på bloggen. Här kommer klippet http://www.youtube.com/watch?v=ZfCLVtDKc20

Har tagit en del bilder själv med mobilen som ni kan se här.

Försäljningen i år var över förväntan eftersom mässan i första hand inte är en försäljningssucce utan mer en "knytakontakter"succe. Jag sålde trettio böcker. Kul. Tack till alla som jag träffat och förgyllt mina dagar.

maria bielke von sydow vid sina böcker

maria berggren, jan stenquist, ingrid bahlenberg, 

utseendet på vår monter A02:50

första dagen på mässan


marina andersson vid sina böcker

jan stenqvist intervjuar ingrid bahlenberg

lotta brome hjälper sven-bertil taube att ta på sig hörlurarna i p4s monter

stefan einhorn håller föredrag i författarförbundet/författarcentrums scen

jan stenqvist intervjuar siw ivarsson

mari åberg signerar 1

mari åberg signerar 2

lena andersson på litteraturscenen

malin k eriksson intervjuar olof liljeström

jan sigurd och helena bergelin ska också bli egenutgivare, de berättar om sitt nya förlag espri

marina andersson säljer böcker

maria bielke von sydow signerar

helena von zweiberg intervjuar po enquist

4 kommentarer:

 1. Trevlig läsning, Maria - ledsamt att jag inte kunde delta!
  But - more trains are to come!

  Best rgds och lycka till i Småland! // Lennart

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack Lennart för lyckönskningarna, jag ska försöka har det så gott in the little land och javisst det går fler tåg, förhoppningsvis så sitter du på nästa :-)

   Radera
 2. Hmmm! Nu börjar jag bli klar över att jag ska vara med nästa år :D Du har väckt detta sug Maria! PåmmFritt - det ska bli kul! Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa Lotten du och dina böcker passar perfekt på mässan:-) För min del kändes det verkligen bättre det här året iom att jag släppt fler böcker än en. Man har liksom lite mer erfarenhet och mer att komma med. Och till den gruppen hör ju även du till nu för tiden:-)

   Radera