3 aug. 2014

Dagen är startskottet för...

Anna-Kari Laurén i skrivartagen i trädgården
Från olika håll i Småland kom de; och alla lyckades hitta rätt till Blommagården, vilken lyckad start på vår skrivardag. Redan klockan nio på morgonen kom de inkörandes på grannens infart. Åtta modiga och superduktiga kursdeltagare delade frikostigt med sig av sitt skrivande och livsberättelser. Vi fokuserade på att göra personliga miljöbeskrivningar och levande personporträtt. Och bra blev det, det blev så pass bra att flera av personporträtten fick egna ben och tog sig över Atlanten till USA och startade ny karriär där! Skratt och gripande historier, skrivarfeedback och vips så var klockan fem på eftermiddagen och dags för den avslutande skrivövningen. En flödesskrivning som började med orden: Dagen är startskottet för....
Ja, heldags skrivarkurs på Blommagården, Sjuhult, Alvesta blev en sagolik tillställning. I det vackra vädret i den underbara miljön skrev kursdeltagarna ute i hagen, vid sjön, i trädgården, vid stenkällan, under ekar och inomhus både på ovanvåningen och undervåningen.  I fikapauserna passade vi på att äta lokalt producerade matvaror bla; ost från Övrefålls gårdsmejeri i Skaftarp, bröd från Estwalls bageri i Moheda. Stort tack till alla som deltog och gjorde Skrivarkursen 2 augusti till en oförglömlig dag. Och tack till Lars som passade upp på oss, kokade kaffe, och skötte all markservice så fort vi ringde i klockan :-)
Och så hade vi skrivövningar på ovanvåningen

Rigmor Landén i vilstolen med utsikt över
tvättstugan som figurerade flera ggr i skrivalstren

Bodil Nielsen skriver vid huset

Harriet Blomstrand med sjöutsikt under eken


Flitigt skrivande kursdeltagare med massor av kompetens

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, det var riktigt bra, känns som om Blommagården är gjord för skapande verksamhet.Nästa år blir det, som du vet, författarveckan där.

      Radera