31 aug. 2014

Rusken Runt 2014

Maria Bielke von Sydow berättar om sina böcker
för intresserade besökare på Rusken Runt

Ann-Britt Karlsson från Skördefältet, Grankärr Horda
erbjuder smakprov och säljer saft och marmelader
 Rusken Runt, en hantverks- och kulturrunda runt sjön Rusken i Småland med cirka 60 utställare fördelade på 25 platser runt sjön i Värnamo-trakten. Utställarna öppnar under helgen 30-31 augusti upp sina egna hem, ateljéer, och verkstäder för besök. En runda välkänd av traktens boende sedan många år  men det var mitt första år som utställare. i Skaftarp på Jannis och Mattias Övrefålls gårdsmejeri stod vi ett glatt gäng med silversmide och hattar, marmelader och safter, ostar och vilthamburgare. Mig veterligen var jag det det enda inslaget av författarskap och litteratur, något som besökande poängterade och uppskattade. Många besökare hade också uppmärksammat att vår nystartade förening Vision Mistelås nyligen hade figurerat i Smålandsposten, Alvesta Lokaltidning och Värnamonyheter.
Lördagen 30 augusti var det utlovat regn men blev uppehåll i stort sett hela dagen, enbart vid min eftermiddagsläsning kom det ett par droppar och då flyttade vi inte arrangemanget till Janni och Mattias veranda och läste där istället, det fungerade utmärkt och blev helmysigt.
Söndagen klarade sig också helt utan regn men lite friska vindar tog ibland tag i böckerna.
Besökare på Rusken Runt betraktar
Maria Bielke von Sydows alster
Verkligen trevliga och intresserade människor besökte Rusken Runt och med sig i väskorna hade de ofta både ost, marmelad, hattar och böcker när de gav sig iväg vidare till någon av de andra 25 programpunkterna under Rusken Runt.
Ett stort tack vill jag rikta till Janni Tolstrup och Mattias Einarsson som bistod med all tänklig hjälp som så utställarplats både med och utan tak, bord och glada tillrop. Det enda som egentligen är negativt med att ställa ut båda dagarna på Rusken Runt är att man missar alla de andra programpunkterna som sannerligen är värda att besökas :-)
Arrangör är Intresserföreningen Rusken Runt, ordförande Christina Lindberg, Värnamo och Sävsjö kommun tillsammans med Vuxenskolan.

Lasse Einarsson med årets honungskörd, med
 fräsch smak av hallon och vitklöver

Janni Tolstrup, Övrefålls gårdsmejeri sålde så mycket av
sina ostar att de tog slut redan vid lunchtid på söndagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar