1 sep. 2014

Hur många ex säljer en debutbok- Annika Estassy, Debutantbloggen

http://debutantbloggen.wordpress.com/2013/08/26/11764/

Intressant inlägg på Debutantbloggen från författare Annika Estassy. Här berättar hon om försäljningssiffror för författardebutanter. Vissa böcker går det bättre för andra sämre, så ett medianvärde kanske inte alltid är rättvisande men summa summarum: debutanter säljer ofta inte mer än 1000 ex av sin debutbok, oavsett om ett etablerat förlag står bakom lanseringen.
Det är då med extra stor stolthet jag kan säga att min debutroman "Ingmar Bergman kände aldrig skuld" är inne på sin tredje tryckning och har sålt i över 5000 ex! Dessutom utan returrätt från bokhandlarna och flitigt utlånad på biblioteken.
debutroman som med råge
slår mediansnittet för debutanter,
och det på eget litet
BIMA-förlag

6 kommentarer:

 1. Jag kan inte utropa "otroligt!", det skulle kännas fel i detta sammanhang, FANTASTISKT passar bättre :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. hahaha ethel, ja ordvalet otroligt skulle kunna tolkas helt fel i sammanhanget :-) Tack för din uppmuntrande kommentar, FANTASTISKT roligt att du tycker så :-)

   Radera
 2. Wow, det är verkligen imponerande! Jag har funderingar på egenutgivning och det hade varit super om du kunde ge lite tips om just marknadsföringen. Vad är det som har gjort att just du lyckats så bra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack CharlotteC, egenutgivning har både sina fördelar och nackdelar och jag har fått känna på både och :-) Jag delar gärna med mig av hur jag har gjort för att nå ut med mina böcker. Tänker snart sätta ihop en liten pamflett där jag beskriver mitt tillvägagångssätt. Vill du inte vänta på den kan du se lite tips på min blogg under "Galleri" bildspel. Har du specifika frågor maila mig gärna på bielkevonsydow@gmail.com. Det 5 viktigaste sakerna för mig (alla har vi olika sätt) för att nå ut har varit 1. att manifestera och fira min skrivprocess med så många roliga event och releasepartyn som möjligt 2. att bara bli ledsen en LITEN stund av alla nej jag får och glädjas desto MER av de ja jag får 3. Alltid göra det bästa jag någonsin förmår både i skrivandet och på de föredrag och kurser jag håller. 4. Allt ha ett par böcker med mig för visning och försäljning, de få ggr jag gått ut "naken" sas, har jag saknat mina böcker och faktiskt missat en och annan kontakt som kunde haft glädje av få se mina alster :-) 5. Att bokproduktionerna och utbildningsmaterialet och all info som går ut från mig är så professionellt utformad så att jag själv skulle blivit imponerad av att få dem i min hand.

   MVH Maria Bielke von Sydow, ser fram emot att följa dig på din väg

   Radera
  2. Tack så jättemycket för ditt svar! Ska kika runt lite mer här på din blogg och ser definitivt fram emot pamfletten! Är det okej om jag publicerar dina svar på min blogg? Vet att många runtomkring mig funderar på det här med marknadsföring och egenutgivning och dina svar var så bra! Naturligtvis länkar jag hit isf!

   Radera
  3. hej CharlotteC. Så roligt att höra ifrån dig igen. Naturligtvis ska du dela och sprida på din blogg. Min åsikt är att desto mer vi delar med oss dest bättre blir vi alla! Ser fram emot att följa Din väg. Blir roligt att få läsare till min blogg som kommer från dig. Allt väl. Jag håller dig informerad om pamfletten. Kan dröja ngn månad till eftersom jag har fullt upp med min nysläppta roman "Sista boken" Mvh maria bielke von sydow

   Radera