15 sep. 2014

Foton från Sista bokens släpp i Vetlanda

Så mycket glädje finns i mötena på
boksläppet för Sista boken
Boksläppet för Sista bokenVetlanda bibliotek 11 september. Vad händer en vanlig man som vinner 43 miljoner på Lotto? Det får man reda på om man läser Sista boken, den tredje och avslutande romanen i min trilogi om Pär, Sylvia och Helena.
Men det var inte bara släppet av Sista boken som firades denna kväll 11 september. För exakt samma kväll för fem år sedan började Pär, Helena och Sylvia berätta sina historier för mig och kvällen var en hyllning till samtliga tre böcker Ingmar Bergman kände aldrig skuld, LOREM IPSUM och Sista boken. Kvällen till ära fanns Vetlandas litterära panelversion av programmet "Så mycket bättre" på plats och läste och tolkade scener från mina två tidigare böcker. Det gjorde de så bra att jag själv nästan blev överflödig. Peter Åström, präst i Svenska Kyrkan läste scenen ur LOREM IPSUM där Elisabeth träffar Saga och Eskil som med försoningsavsikter söker upp Elisabeth för att tala om Helenas döde son, Robin.Peter berättade om paralleller till sanningskommissioner i Sydafrika som har till uppgift att hela och ena Sydafrikas folk
Lars Bielke von Sydow, ekonomi- och
försäljningsansvarig på releasepartyt
Carina Bardh, moderat politiker och ordförande i Vård- och Omsorgsnämnden läste scenen ur LOREM IPSUM där Sylvia sitter och håller sin cancersjuka mor i handen vid dödsögonblicket. Carina berättade att hon delar liknande erfarenheter då hon i många år fick agera mor till sin egna sjuka mor.
Cecilia Hjort Atler, projektledare för Tillväxt Vetlanda läste ur Ingmar Bergman kände aldrig skuld, scenen då Pär söker bekräftelse i Malmövimlet och slutar med att dricka kaffe hos en okänd dam vid Nobeltorger. Hon delade i samband med läsning med sig av sin egen upplevelse av att vara nyinflyttad i en okänd stad.
Berry Vuijsters och Harriet Blomstrand får
sin bok signerad
 Stefan Bjälestig, Butikschef för MAXI stormarknad läste ur LOREM IPSUM den scenen då Pär söker upp sin dotter och får reda på att han aldrig ens varit biologisk far till barnet. "Var man mardröm", säger Stefan, och det har han alldeles rätt i.
Så fantastiskt att höra andra människor läsa och tolka innehållet ur mina böcker. Jag blir så stolt, både över att det är jag som faktiskt har skrivit böckerna och att de med sådant stort hjärta vill läsa och tolka innehållet och dela med sig av sina egna berättelser.
Sista boken läste jag själv ur och berättade om de vedermödor som förelegat boken.Tillika vilken glädje det är att den är färdig och att trilogin är slutförd.
Anna Hammar kommer med ätbar
och njutbar blomsterbukett
 Ett stort tack vill jag säga till alla er som kom och deltog i releasepartyt, till den läsande panelen, Vetlanda kommun och till Vetlanda bibliotek som hjälpt till med så mycket kring arrangemanget.Vetlanda bibliotek fyller dessutom 30 år i år och firar med olika litterära evenemang för alla åldrar. Foton tagna av Cecilia Hjort Atler och Mikaela Söderberg.

Här är länkar till två små filmsnuttar från releasen :-) https://www.youtube.com/watch?v=TkCbADre4A4
https://www.youtube.com/watch?v=eK8YZh_Nw_M

Snart börjar det: i publiken bla
Malin K Eriksson och Agneta Forsell

I publiken bla Annike Behrm och Pernilla Karlsson

Mer signering

Mer mingel bla med besökande från Växjö

"Så mycket bättre-panelen":
Cecilia Hjort Atler, Peter Åström, Stefan Bjälestig,
Carina Bardh och bibliotekschef Anette

Mycket roligt finns att säga

jomen så här var det förstår ni...

2 kommentarer:

  1. Härlig litterär fest Maria!!! Grattis till dig och dina framgångar - du är värd alltsammans, inte minst för ditt mod att våga satsa fullt ut! Kram om dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack kära Mickan Thor, så roligt att få så många gratulationer från en respekterad författarkollega som du :-)

      Radera