5 feb. 2015

Omfamna din avundsjuka- Intervju Allas Veckotidning

Maria Bielke von Sydow och Malin K Eriksson
omfamnar varandra och sin avundsjuka
Jag måste erkänna, jag visste inte vad Allas Veckotidning var för någon tidning. Att den kommer en gång i veckan och riktar sig till Alla är kanske inte så svårt att förstå. Men när jag läser fakta om tidningen ser jag att den funnits sedan 1931 och trycks i minst 120 000 ex var vecka blir jag lite imponerad och jag har säkert bläddrat i tidningen i något väntrum eller hos frisören.
Hursomhelst har jag och Malin K Eriksson blivit intervjuade för tidningen angående det delikata ämnet: AVUNDSJUKA. Via Skype intervjuade Marie Corneliusson oss och efter att vi löst lite teknikstrul gick allt lysande.
Det är ett intressant ämne det här med avundsjuka. Jag och Malin diskuterade ämnet i midsomras och vi konstaterade då att vi båda känt avundsjuka gentemot varandras framgångar när det gäller vårt litterära arbete. Jag mot Malin, då hon verkligen är en fena på att hitta på och genomföra kreativa marknadsföringsåtgärder och hon i sin tur för min framgång med att lyckas sälja stora kvantiteter av böcker. Men att det faktiskt INTE innebär att vi missunnar varandra framstegen, tvärtom, avundsjuka kan sporra att ta tag i sin egen kreativitet och på så sätt nå närmare sina egna mål. Vi tror att det är högst mänskligt att känna avundsjuka, ibland grundad och ibland ogrundad. Trots att det är en av de sju dödssynderna känner vi oss inte ett dugg syndiga.

I intervjun som kommer i vår i Allas Veckotidning berättar vi att avundsjuka inte är detsamma som missunsamhet och jag tycker istället att man kan omfamna sin egen avundsjuka, acceptera den och sedan göra något bra med ursprungskänslan som grund för nya framsteg.

2 kommentarer:

 1. Wow! Så härligt, grattis till er båda!

  "Häxan Avundsjuka" fick jag heta ibland när jag var liten. Jag fick lära mig att det var dåligt att känna avundsjuka.

  Rätt använd tror jag att avundsjukan kan vara en positiv drivkraft i livet. Så, ja, omfamna den är bra. :)

  En skön helg önskar jag dig! /Anna-Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det intressant det där, med att man lärt sig att det ska vara dåligt att känna avundsjuka. Det tror jag de flesta av oss är uppfostrade med. Jag tror att det är högst vanligt och mänskligt att känna avund och inget man ska trycka ner. Vad som är viktigt är hur man bearbetar känslan, precis som du skriver tror jag att den kan bli en positiv kraft istället. Dessutom går den trista delen av känslan över snabbare om man accepterar att den finns där. Tack för din fina kommentar Anna-Karin

   Radera