15 sep. 2015

Vetlanda bokmässa blev en härlig fest i litteraturens tecken

Vetlanda bokmässa blev en succé!

Det finns just inget annat ord att beskriva vår tillställning lör 12 september 2015 på Njudungs gymnasiseskola SUCCE. Det blev verkligen en fest i litteraturens tecken, med olika genres och föredrag och ett kontaktknytande utan dess like. Mässan var tillräckligt stor för att känna puls och vimmel och lagom liten för att hinna prata med varandra om böckerna och livet i stort!
En toppenstämning präglade hela dagen och en strid ström av besökare som kom både kortväga och långväga. Jag pratade med människor som rest både från Östergötland och Blekinge för att lyssna på föredragen och delta i bokminglet. Som jag förstod var även mina medutställare; Ingela Bergmo Prvulovic, Holger Nilsson, Vetlanda pastorat med Ingrid Nordlund, Inger Maria Johansson, Helena Magdalena Ivekrans, Skrivande röster, Roland Hallgren och Tomas Fransson mycket belåtna med hur arrangemanget genomförts, antalet besökare till respektive monter och bokförsäljningen. 

Jag vill igen tacka alla de som hjälpt till med förberedelserna och under själva eventet, Cecilia Hjort Atler och samverkansgruppen för Hälsomässan (som genomfördes samtidigt i angränsande lokaler). Och ett jättestort tack till Vetlanda bokmässas sponsorer som gjort det ekonomiskt möjligt att genomföra dagen: Svenska kyrkan, Vetlanda pastorat, Handelsbanken i Vetlanda och Region Jönköping.

Jag tror att själva konceptet, idéen med att ha författare som på ett eller annat sätt var knutna till bygden var en hit. På så sätt kunde vi träffas, både utställande författare och besökare med ett gemensamt tema: Vetlanda.

Och av det stora intresset att döma från författare som detta år av platsbrist inte kunde vara med, och av besökarnas önskemål, är det inte helt omöjligt att det blir ett återkommande arrangemang.

Vi kan också kännas oss tillfreds med den publicitet Vetlanda bokmässa har fått inför dagen. Vi kan konstatera att intresset har varit stort av att följa bokmässans väg fram till startpunkt för vi har synts i både Smålandsnytt, hörts i SR P4 radio Jönköping, varit föremål för artiklar i bla Höglandet NU, Vetlanda-appen, Vetlanda-Posten, Värnamo-Nyheter, Vetekornet mfl. 

Idag tisdag är det även en fin summerande artikel i Vetlanda-Posten om själva bokmässedagen.

Tack alla som kom som besökare (ni var flera tusen till antalet), ni som hjälpt till med arrangemanget och alla medutställare. Vi har tillsammans skapat historia!

Så avslutar jag inlägget med ett par mingelbilder och urval av de spännande böckerna från Vetlanda bokmässa som jag nu har förmånen att läsa under höstkvällarna!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar