19 feb. 2016

Vetlandaappen om Vetlanda vintersaga

Vetlanda vintersaga ska marknadsföra Vetlanda.
Nikke Carlsson, skribent på Vetlandaappen skriver om Vetlanda vintersaga som kommer att användas av Vetlanda kommun i representationssyfte. Boken finns förutom hos nätbokhandeln att inhandla både på Björns bokhandel, Vetlanda Museum och Vetlanda turistbyrå. Vetlanda vintersaga är ypperlig att använda för högläsning och flera skolor och institutioner har visat intresse för att använda den i pedagogiska sammanhang. Jättekul! Som kommunal inrättning är det enkelt att tillfråga Anneli Jönsson, kommunikatör på Vetlanda kommun för inhandlandet av boken. Vetlanda kommun har köpt in ett stort antal böcker som kan interndebitera andra kommunal inrättningar.

läs hela artikeln med intervjun här: http://vetlandaappen.se/view/ads/?id=11280

Enligt Maria har flera personer redan berättat att de genom boken upptäckt nya platser i dess närhet, platser de inte ens visste fanns. 

- Då har ju boken uppnått ett syfte till, att man läser boken som en liten guide till Vetlanda och själv hittar nya ställen. Man kan åka samma rutt som morfar och Linnea gör i boken och på så sätt lära sig mer om omgivningarna runt Vetlanda, sen behöver man kanske inte bryta armen som morfar gör där ute i Hörnebo skiffergruva. 

Hur framtiden ser ut för de båda huvudpersonerna i boken är i nuläget ovisst. Men vem vet, kanske de dyker upp i ännu en omtumlande resa i vänskapens, kärlekens och äventyrets tecken. 

- Det är inget som är planerat nu, det kanske skulle vara en sommarsaga då, skrattar Maria. Men visst, karaktärerna är så pass välunderbyggda så nog skulle det kunna bli en fortsättning, en spännande tanke. 
Nikke Carlsson, Vetlandaappen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar