Elisabeth Brännström, recensent på Tidningen Kulturen beskriver BIMA-förlags utveckling och recenserar höstens böcker släppta på BIMA-förlag
läs hela artikeln här: http://tidningenkulturen.se/index.php/litteratur-topp/litteraturkritik/22048-litteratur-louise-uggla-anna-karin-lauren-breven-fran-himmelen-marita-lynard-olika-titlar
Om BIMA-förlag:
År 2011 startade författaren, skrivkursledaren och förläggaren Maria Bielke von Sydow från Vetlanda i Småland bokförlaget Bima förlag.
Syftet var att hon först och främst skulle ge ut sina egna böcker. I år har Bima förlag gått ett steg längre och ger nu också ut böcker av andra författare. I teamet runt Bima ingår numera inte bara Maria Bielke von Sydow själv utan även en liten stab av skickliga medarbetar. Bland annat Tina Back artdirector, Elisabeth Mannerfeldt textrerdaktör och agenten för tryckeriet Booksfactory, Bozenna Stålnacke.
Om Marita Lynard "Självkänsla när introverta och extroverta möts"
"Självkänsla" är en vägledningsbok om möten mellan extrovera och introverta som ju ofta missförstår varandra. Informationen är lätt att ta till sig och både extroverta och introverta känner säkert igen sig själv genom Marita Lynards exempel. Boken ger på ett enkelt och tydligt sätt vägledning för dem som önskar förbättra sina relationer inom familjen och inom andra sociala sammanhang, Marita Lynard kan uppenbarligen sitt ämne.
Om Anna-Kari Laurén "Det är aldrig för sent"
Anna-Kari Laurén debuterar som författare med den här lilla samlingen kortnoveller. De är för det mesta ljusa i tonen och har en feelgoodkänsla över sig även när ämnesvalet är allvarligt. Barn som far illa upprättas, som i den fina lilla novellen "Fjärilen", och pensionärer finner varandra och blir lyckliga tillsammans på ett servicehem i "Sista suckens äldreboende". Anna-Karin Lauréns texter är korta men innehållsrika och distinkta och jag föreställer mig att de passar bra för pendlare på ett tåg eller en buss på väg till jobbet.
Om Louise Uggla "Breven från himmelen"
Romanen handlar om något så ovanligt som kvinnohistoria kombinerat med meddelanden från den andra sidan. Allt med en verklighetsbakgrund som har sina rötter inom Louise Ugglas egen personliga släkthistoria. Berättelsen bygger nämligen på brev skrivna av författarens mormorsmor, Hedda Leijonhufvud von Koch, brev som skrivits både inom och efter hennes livstid. Romanen innehåller många intressanta detaljer från Hedda Leijonhufvud von Kochs liv och läsaren kommer ibland ganska nära den starkt troende men inte helt ovärldsliga överklasskvinnan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar