17 juli 2017

dag 1 Skriv-din-bok kursen på Ädelfors folkhögskola


ingen tid att förspilla, en snabb början på skrivkursen med flödesskrivning, projektplaner och intrigkurvor
11 stycken skrivsugna personer från olika delar i vårt avlånga land träffades för första gången idag på Ädelfors Folkhögskola i Holsbybrunn. Alla med olika bakgrunder, skrivande i olika genrer och med olika mycket skriverfarenhet. Men gemensamt att de alla vill definiera sina tankar och berättelser i skrift.

Första dagen till ända i skriv-din-bok kursen på Ädelfors Folkhögskola i Holsbybrunn. Mycket har vi hunnit med: flödesskrivning, intrigkurvor, tids- och aktivitetsplan för bokprojektet, visualiseringar om den färdiga boken, kvällsskrivuppgift om det egna skrivprojektet och dessutom blev vi intervjuade av Jennie Johansson från lokalpressen. 

För att närma oss skrivandet har vi så att säga börjat i bakänden, vi har börjat med att föreställa oss den färdiga boken. Hur den ser ut, vilken baksidestext den har, vilket format och omfång den har. På så sätt blir det lättare att väl ta sig an projektet och börja skriva.
En verkligt lovande början, ser fram emot resten av veckan!

Artikeln i Vetlanda-Posten av Jennie Johansson kan du läsa här: https://www.vetlandaposten.se/article/startskott-for-kurs-med-forfattande-i-fokus/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar