15 juli 2017

5 tips för hur du njuter av sommaren fastän du jobbar. Bielkes fredagsreflektion 14 juli

Inte är sommarens härligheter med bad, grill och utflykter till enbart för dem som är lediga eller har semester. De flesta somrar har jag arbetat även innan jag blev egenföretagare och jag tror inte att jag gjorde särskilt mycket mindre grejor, upplevde färre saker eller samlade mindre sommarminnen än de som var lediga.

Här kommer 5 enkla tips för dig som vill uppleva sommarens ljus och glädje trots jobb.

1. Ät din lunch utomhus. Ta med egen lunchlåda eller köp en take away-portion och sätt dig på närmsta gräsplätt och ha picknick med dig själv eller en kollega.
2. Ha med en färdigpackad badpåse med dig till jobbet så kan du åka direkt efter arbetsdagens slut och ta ett dopp. Eller om du har nära till sjön, kombinera punkt 1 med punkt 2.
3. Cykla eller gå till jobbet och känn de tidiga morgnarnas luft och ljus. Har du långt till jobbet kan du gå eller cykla en delsträcka.
4. Nyttja flextiden, om du har tillgång till det. Gå lite tidigare från jobbet eller kom lite senare en dag och gör något ”somrigt” med de lediga timmarna.
5. Vi behöver mindre sömn den ljusa tiden, så du kan utan större problem gå upp tidigare och gå och lägga dig senare. Du behöver med andra ord inte tacka nej till tillställningar med motiveringen att du ska jobba dagen efter. Du kan sova lite mer i höst/vinter istället.

Säkert har du minst fem fler tips som passar dig och din sommarglädje. Använd dem för att göra din jobbande sommar till en minst lika njutbar tid som dina lediga medmänniskors. Och om du en dag ändå känner dig lite nedstämd för att du jobbar kan du alltid glädjas lite extra när det ösregnar och är småkallt över att du har tillgång till en varm och torr arbetsplats och inte campar i ett tvåmannatält på någon festival någonstans :-)

Hälsar er härlig helg

Maria Bielke von Sydow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar