22 okt. 2014

Sydöstran + BIMA-förlag = Sant

Sydöstrans annonskampanj för min böcker.
I samband med lanseringen av "Sista boken" i höstas besökte jag tidningen Sydöstran i Karlskrona som har recenserat alla mina tre romaner och även gjort reportage om mitt författarskap. Jag har fått mycket bra recensioner av dem. Något som jag i efterhand förstått att jag ska vara mycket glad för då Anders Nilsson som är nyhetschef tillika kulturprofil på tidningen enligt säkra källor kan vara hårt granskande av den litteratur han recenserar. Ingmar Bergman kände aldrig skuld och Sista boken recenserades av honom, LOREM IPSUM av Lottie Håkansson (också journalist på Sydöstran).

Vid mitt besök kom jag i kontakt med Gunnar Svensson, ansvarig utgivare på Sydöstran och vi inledde en dialog om hur vi kunde hjälpa varandra. Jag med att nå ut med min litteratur och han som vill erbjuda läsarna den mest intressanta mångfalden. Han berättade att han ibland får reaktioner från de trogna prenumeranterna som känner sig förbisedda för tillfälliga kampanjprenumeranter som för en låg penning skaffar tidningen en begränsad tid. Han letar med andra ord efter något som gynnar alla läsare och framförallt de långtida prenumeranterna som benämns som PLUS-kunder. För mig med litet mikroförlag i de stora drakarnas förlagsvärld gäller det att tänka kreativt för att nå nya distributionskanaler för att få bra volymer.

Vi kom då fram till att mina böcker kan erbjudas för ett MYCKET bra pris till de PLUS-kunderna men även till ett rimligt pris till alla andra. Dock inte för lågt pris för att konkurrera med den lokala (Akademi)bokhandeln som också saluför mina böcker. Resultatet blev att Sydöstran på förhand köper in mina böcker för f-pris och säljer de för marknadens lägsta pris till prenumeranter: 229 kr för hela trilogin och 99 kr för enskilda böcker. 299 kr för hela trilogin och 149 kr för enskilda böcker till andra läsare. Efter kalkylering går det hela ihop ekonomiskt för Sydöstran om 1/3 köper till ord pris och 2/3 köper för prenumerantpris. Överstiger de ordinarie köparna den andelen går Sydöstran med plus, och vice versa.
De har på display mina böcker med säljaffischer i sitt skyltfönster i centrala Karlskrona, där förbipasserande direkt kan gå in och inhandla böckerna i kundtjänst. Sydöstran annonserar med jämna mellanrum i sin tidning med erbjudandet (se bilden ovan) i halv, eller tredjedels sida.

En fantastisk bra deal för oss båda: de har bra, lättläst och givande litteratur att erbjuda till marknadens lägsta pris för PLUS-kunder, och även till rimliga priser för andra läsare och förbipasserande. Jag får marknadsföring och når ut med volymer till en kundkrets jag kanske inte annars så kontinuerligt hade nått. Jag har också erbjudit mig att kostnadsfritt delta på något event som Sydöstran anordnar för att prata om mina böcker.
Tack Gunnar Svensson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Sydöstran för att du är intresserad av att gynna läsare, köpare och den genuina litteratur- och tidningsvärlden.

4 kommentarer:

 1. Det är ju fantastiskt! Grattis! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack bästa Astrid Ahlberg för din komplimang. Ser verkligen fram emot att träffa dig på Smålands Kulturfestival och höra om din andra bok i trilogin. Min bok har inte kommit från tryckeriet än= spänningilivet :-)

   Radera
 2. Du kära, du fria... Ett stort grattis! Ännu en ros i din skrivarebukett. Har nu fått trilogin och är himlaglad. Hoppas du har fått betalningen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack bästa Unnur. jo jag är verkligen glad för att ha hittat ett givande samarbete med tidningen Sydöstran, det är fantastiskt roligt om mina böcker når fler läsare som kanske inte annars fått syn på mitt författarskap. Jätteroligt att du är intresserad av samlingsvolymen, den blev så lyckad i sin produktion. har inte kollat mitt bankgiro men betalningen har säkert kommit in. allt väl till dig och hela din familj, mvh maria

   Radera