12 okt. 2015

Att sälja böcker tillsammans med andra inspirerande produkter

egengjord saft och sylt i matchande Skrivande röster-färger,
presentförpackning med bok, saft och sylt
Ett visitkort eller bokmärke har nog många av oss skickat med när vi sålt böcker. Förra året gick jag ett steg längre och gjorde godisklubbor i matchande färger till min trilogi, blå klubbor för Ingmar Bergman kände aldrig skuld, gula klubbor för LOREM IPSUM och rosa klubbor för Sista boken. De fick köparna med sig när de inhandlat respektive böcker.

Nu testar jag en idé som jag själv tycker är rolig. Att göra presentförpackningar av sådant som kan behövas när man skriver. Lite god och uppfriskande lemonad och söt och god sylt. Man behöver fylla på depåerna när man gör något så krävande som att skriva :-)
Skrivande röster egen saft och sylt
Jag har kokt plommonmarmelad och gjort rödavinbärssaft vars färger matchar med omslaget på Skrivande röster-boken. Klippt ut en del av omslagsbilden (den delen med strålande solen) och duplicerat den i ett enkelt bildbehandlingsprogram och gjort etiketter "Skrivande rösters egen saft" och "Skrivande rösters egen sylt" som jag med genomskinlig bokplast klistrat på förpackningarna. Därefter tejpat fast burken och flaskan på en trätallrik och slagit in i cellofan.
Premiär nu i morgon 13 okt då jag signerar ICA MAXI i Vetlanda kl 11-14. 249 kr för presentförpackningen. Själv tycker jag det är den perfekta presenten för alla skrivande människor, man kan ju också ta boken själv och ge bort sylt och saft till någon annan om man ex tillämpar LCHF-diet. Vi får se hur det faller ut, ska använda denna idé fram till jul.


2 kommentarer:

 1. Så påhittig du är! Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack Malin K Eriksson, Kör ju enligt mottot Just do it och Learning by doing, vissa idéer är bra, andra behövs filas på lite :-)
   Signeringen med presentförpackningarna gick bra och jag tror att jag kommer att vidareutveckla idén kring att ha mervärde till böckerna. Tror det kan vara en roligt idé med presentförpackningar med oväntade "bokrelaterade" produkter eller tjänster.

   Radera