Skrivkurser

SKRIVKURSER

Mina skrivarkurser har honnörsorden: Glädje i skrivandet och respekt för sitt eget och andras skrivande. Jag brukar säga: Att skriva är att definiera sig själv, och det gör vi sannerligen tillsammans på skrivarkurserna. Kurserna är upplagda så att teori blandas med praktiska skrivövningar. Respons på texterna som skrivs ingår. Oavsett om du är nybörjare eller har kommit en bit på vägen har vi alla historier att berätta som är till glädje för oss själva och andra.

Vill du ha referenser från dem som tidigare gått mina skrivarkurser förmedlar jag gärna det.

SKRIVKURSER 2020 

Skrivarresa till Franska huset i Provence 9-14 juni, för dig som vill skriva din egen bok, FULLBOKAD

Självbiografisk skrivkurs, sommarkurs Ädelfors folkhögskola, Småland v 32, 3-7 aug

Skrivkurs via Zoom för sommarlovslediga ungdomar i Helsingborgstrakten juni-juli

Självbiografiskt skrivande via Zoom sju veckor. FULLBOKAD

SKRIVKURSER 2017-2019 

distanskurs i kreativt skrivande 15 veckor - fullbokad
sommarkurser i romanskrivande och kreativt skrivande - fullbokade
självbiografiskt skrivande 15 veckor - fullbokad

Kreativt skrivande 5, pågår jan-maj 2017

1 kurstillfälle i månaden, FULLBOKAD

Skriv din egen bok, v 29 mån-fre 17-21 juli på Ädelfors folkhögskola

Förverkliga din skrivdröm på Ädelfors folkhögskola i sommar. En hel veckas skrivkurs v 29, 17-21 juli i naturskön miljö på landet i Vetlanda kommun. Helpension, logi och kurs 4700 kr. Kursledare författare och förläggare Maria Bielke von Sydow.

Skriv din bok!

Alla har en berättelse värd att skrivas ned! Kursen vänder sig till dig som skriver eller vill skriva din egen roman, barnbok, självbiografi, biografi, släkthistoria eller fackbok med skönlitterära inslag och önskar kunskap och övning för att kunna slutföra.Var dag arbetar vi med ett särskilt tema exempelvis: dialog, gestaltning, miljöbeskrivning, tempus och berättarperspektiv. På kursen lär vi oss hur vi skapar en längre text, hittar den röda tråden i manuset och får läsaren att förstå vad vi menar.

Kursen innehåller både teoretiska genomgångar och praktiska övningar. Var dag hålls två stycken skrivpass, vanligtvis ett förmiddags- och ett eftermiddagspass. Kontinuerligt, utöver skrivövningar och tekniker ges även tips och behjälpliga litteratur- och sajttips. Gemensamt delar med vi med oss av positiv respons och konstruktiv kritik och skapar en positiv grogrund som utvecklar ditt unika skrivuttryck. Alla kan med glädje, arbete och rätt verktyg skriva sin egen bok!KURSUPPLÄGG:

Dag 1.
Introduktion till kursens olika moment. presentation av deltagare och ledare. Kursdeltagarna presenterar sina bokprojekt, visioner och var i skrivprocessen man befinner sig.
Romanens och novellens uppbyggnad: intrigstrukturer, inledning mitt och avslut. Vi gör en
projektplan och tidslinje för bokprojektet. Vad ska finnas med i romanen? Vilket upplägg ska boken ha? Vem ska läsa boken? Genre? Identifikation och skapande av nyckelscener, omfång, arbetstitel.

Dag 2
Karaktärer. Skapande av huvudpersoner och bifigurer i romanen/novellen. Varje karaktär i förtjänar en riktigt bra research. Vi arbetar med att göra karaktäristikmallar för samtliga romanfigurer.

Dag 3
Dialog. Skapa intressant dialog. Introduktion till dialogens funktion i roman/novell. Låt dina karaktärer i boken själva prata och skapa trovärdiga samtal. För handlingen framåt med bra dialog.

Dag 4
Att välja tempus, berättarperspektiv och fokalisator. Om texten är skriven i presens eller imperfekt gör stor skillnad för intrycket. Fördelar och nackdelar med olika perspektiv. Miljöbeskrivning och gestaltning, att göra levande yttre och inre miljöbeskrivningar. Olika sätt och tekniker för att gestalta miljöer.

Dag 5
Vad händer när manuset är färdigt? Om förlag, lektörer, testläsare, egenutgivning och publikationsformer.


För mer info och förhandsanmälan kontakta Maria Bielke von Sydow, bielkevonsydow@gmail.com, direktlänk till anmälan här

Sommarens heldags skrivkurs på Blommagården, Alvesta, Småland lör 5 aug

Det är sensommar och vi samlas traditionsenligt första lördagen i augusti på Blommagården, min sommarbostad i Småland, det perfekta skrivarstället med sjö, skog och hagar. Vi skriver hela dagen och njuter av ordets glädje, umgänget med andra skrivsugna och god mat. Vi skriver utomhus om vi har lust eller inomhus vid brasan. Vi har hela det stora huset från 1700-talet för oss själva och årets tema för heldagsskrivkursen är: NOVELL.

Ja, kanske är det inte riktigt sommar än, men det är dags att anmäla sig till Blommagårdens sommarskrivkurs lördagen 5 augusti kl 10-17, i Sjuhult, Alvesta kommun i Småland. Passa på att anmäla er snabbt, platserna som bara är 9 till antalet brukar gå åt fort (5 platser kvar).

Kostnad: 1095 kr, ink frukost, lunch och eftermiddagsfika och erforderligt skrivmaterial. Under dagen blir det övningar i flödesskrivning, tips och råd hur du skriver novell och jag som kursledare och alla kursdeltagare hjälps åt med att få ihop en novell tills dagen är slut.

Varmt välkomna med anmälan till Maria Bielke von Sydow, bielkevonsydow@gmail.com, telnr 0732-741829HÖSTKURSER 2016

Jag har inlett ett härligt samarbete med Medborgarskolan i Jönköping och vi kommer i höst att ha skrivkurser tillsammans där jag är kursledare.
det blir kurs varannan måndag med start 5 september. Det är både dagkurser och kvällskurser och dessutom två intensivhelger i november. Innehåll: Kreativt skrivande för dig som vill pröva på att skriva i olika genrer, Romanskolan för dig som vill skriva en roman eller novell och den unika Egenutgivarkursen för dig som vill ha kunskap om hela bokprocessen!
Läs Artikel i Jönköpingsnyheter 20 aug om kurserna

1. Kreativt skrivande 1 
Kurstillfälle 1. Flödesskrivning och skrivande till bildkortlek. 
Kurstillfälle 2. Att skriva självbiografiskt: skrivandet som terapi och bearbetning av minnen. 
Kurstillfälle 3. Skrivandet som hantverk: att öva sig i att skriva samma text ur olika synvinklar. 
Kurstillfälle 4. Skrivövning med temat: skriva en insändare, motion, debattartikel.
Kurstillfälle 5. Att skriva poesi. Skrivövning med temat att skriva en dikt.
Kurstillfälle 6. Att skriva kortfattat. Skrivövning att forma en slagkraftig slogan i en mening.
kostnad 1795 kr,

2. Romanskolan
Kurstillfalle 1. Romanens uppbyggnad: intrigstrukturer, inledning mitt och avslut. Projektplan och tidslinje. 
Kurstillfalle 2. Vad ska finnas med i romanen? Upplägg. Målgrupp. Genre. Skapande av nyckelscener.
Kurstillfalle 3. Tempus, berättarperspektiv och fokalisator. Fördelar och nackdelar med olika perspektiv.
Kurstillfalle 4. Karaktärer. Skapande av levande huvudpersoner och bifigurer i romanen/novellen. 
Kurstillfalle 5. Dialog Skapa intressant dialog. Introduktion till dialogens funktion i roman/novell. 
Kurstillfalle 6. Miljöbeskrivning och gestaltning, att göra trovärdiga yttre och inre miljöbeskrivningar.
Kostnad 2195 kr,

3. Egenutgivarkurs
Kurstillfälle 1. Planer, mål och bokprojekt. Bokens inlaga: Format, marginaler, typsnitt, paginering,tryckfärdig pdf-fil.
Kurstillfälle 2. Bokens produktion: redaktör, korrekturläsare, sättare, omslagsmakare, tryckeri, bindning. Bokomslag.
Kurstillfälle 3. Bokens olika medier: Pappersböcker, E-böcker, ljudböcker.
Kurstillfälle 4. Marknadsföring: sociala medier, press, radio, TV. Bokinfo, nätverk, föredrag, försäljningskanaler, distributionskanaler.
Kurstillfalle 5. Tema: Bokens försäljning: fakturering, omkostnader, f-pris, moms, redovisning, kommission. Budget for bokprojekt, bolagsformer och registrering.
Kurstillfälle 6. Bokens livslängd: uppföljning, utvärdering, nischning, skapande av nya: nätverk, upplagor, utgåvor och nya bokprojekt.
Kostnad 2395 kr

Intensivhelgerna går lördag och söndag de två sista helgerna i november och innehåller Romanskolan http://www.medborgarskolan.se/arrangemang/?aid=892919&mid=680&sgid=1117 och Egenutgivarkursen http://www.medborgarskolan.se/arrangemang/?aid=892914&mid=680&sgid=1117

SOMMARKURSER 2016

På grund av det stora intresset för sommarens skrivkurs på Blommagården som direkt blev fullbokad, håller jag samma kurs lör 13 augusti.  Årets tema är det självbiografiskt skrivande och lekfullt och glädjefyllt skriver vi i olika genrer med våra egna erfarenheter som utgångspunkt. Hjärtligt välkomna att anmäla er 10 platser. FULLBOKAD, se bilder läs om vad vi gjorde på skrivkursen http://bielkevonsydow.blogspot.se/2016/08/sjalvbiografisk-skrivkurs-i-lantlig.html

Årets sommarkurs på Blommagården, Sjuhult, Alvesta kommun äger rum 6 augusti och har temat: Självbiografiskt skrivande. Passa på att anmäla dig snabbt, enbart 10 platser. FULLBOKAD. Se bilder och läs om vad vi gjorde på skrivkursen http://bielkevonsydow.blogspot.se/2016/08/underbar-skrivkurs-pa-blommagarden.html

lör 5 mars 2016, skrivkurs i karlskrona, självbiografiskt skrivande
Sugen på att skriva om ditt eget liv? Lördag 5 mars 2016 anordnar jag i Karlskrona en heldags skrivkurs i självbiografiskt skrivande. Vi prövar lättsamt och lekfullt olika former för att närma oss det självbiografiska skrivandet med övningar som: bildberättelser, poesi och flödesskrivningar. Det ingår även en liten föreläsning om vad man bör tänka på när man skriver om sitt eget liv, tips och tillvägagångssätt. Varmt välkomna att anmäla er, max 10 deltagare.

Se bilder och läs om vad vi gjorde på Självbiografisk skrivkurs i Karlskrona 5 mars 2016


Mitt natursköna lantställe Blommagården vid sjön 
Rymmen, Alvesta kommun

Interiör: Min kurslokal i Vetlanda med plats för
10 stolsssittande och 24 st i biosittning
 År 2015 fortsätter jag med skrivarkurserna, både i Vetlanda och på Blommagården, Sjuhult (Alvesta kommun). I år blir det dels i BIMA-förlags regi och dels tillsammans med studieförbund. De kurser som är aktuella i dagsläget är: Kreativt skrivande 3 (fullbokad), Skriv din egen bok: start 27 mars (fullbokad) och Heldags skrivarkurs på mitt lantställe Blommagården 1 augusti, kl 9-17 utomhusskrivning med tema glädje och kärlek i skrivandet.

1 augusti sommarskrivkurs på Blommagården. Tema: Glädje och kärlek i det kreativa skrivandet

Heldagskurs kl 9.30-17 på mitt sommarställe Blommagården, Sjuhult, Alvesta kommun. Vi förkovrar oss i glädjen och kärleken i det kreativa skrivandet. Vi skriver enskilt och tillsammans, inomhus och utomhus, så ta med kläder efter väder.
Fika och lunch ingår. Pris 995 kr max 10 deltagare. Arrangör BIMA-förlag.
här kan du läsa mer om vilka övningar vi gjorde, bilder från dagen och kursomdöme.

romankurs i Vetlanda, start 27 mars 2015

27 mars startar skrivarkurs för dig som vill skriva roman, novell eller annan längre text. Teori varvas med praktiska skrivövningar. Vi lär oss hitta den röda tråden och hur vi skapar en berättelse, uppmärksammar tempus och berättarperspektiv, skriver dialoger, gör miljöbeskrivningar, bygger upp romankaraktärer och gör en realistisk tids- och aktivitetsplan över bokprojektet. 

Start 27 mars 2015, Fredagar kl 10-13, sammanlagt 20 studietimmar, 15 klocktimmar, fem fredagar framåt med uppehåll för klämdagar och helgdagar Plats: Wilhelm Petris väg 4b Vetlanda, Kostnad 1895 kr ink moms. min 4, max 10 deltagareAnmälan och info, kontakta kursledare Maria Bielke von Sydow, 0732-741829, bielkevonsydw@gmail.com Arrangör: BIMA-förlag


20 februari startar skrivarkursen: kreativt skrivande 3, en fortsättningskurs med bla fördjupning i poesi, låttextskrivande och novell (den är fullbokad). Flera kurser planerar under våren i min nya kurslokal på Wilhelm Petris väg i centrala Vetlanda. Varmt välkomna att delta.

skrivarkurs Blommagården lör 2 augusti 2014
skriv din egen bok,
Medborgarskolan Vetlanda
kursstart 7 okt 2014
Skrivarkurs på Blommagården, Sjuhult, Obs körs igen sommaren 2015 Alvesta kommun max 10 deltagare, vid frågor kring kursen maila mig: bielkevonsydow@gmail.com eller ring 0732-741829

Grundläggande skrivarkurs OBS körs igen våren 2015 för dig som vill pröva på olika genre att skriva ex, debattartikel, poesi, prosa. vid frågor kring kursen maila mig: bielkevonsydow@gmail.com eller ring 0732-741829 kursanmälan till Medborgarskolan  http://www.medborgarskolan.se/arrangemang/?aid=746454&mid=682&sgid=1117

Skriv din egen bok, för dig som vill skriva en novell, roman, självbiografi eller annan typ av längre text. vid frågor kring kursen maila mig: bielkevonsydow@gmail.com eller ring 0732-741829

Egenutgivningskurs, OBS körs våren 2015 för dig som vill producera din egen bok och bli din egen förläggare. I kursen lärs moment ut som rör:  Isbn, bindning, typsnitt, omslag, inlaga, tryck, försäljning och distribution. vid frågor kring kursen maila mig: bielkevonsydow@gmail.com eller ring 0732-741829väl mött i skrivandets tecken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar