Blommagårdens Naturgott

Nu sätter säsongen igång för Blommagårdens Naturgott 2017
Årets första skörd plockad

årets första nässelskörd plockad 23 april 
Trots kyla, hagelskurar och nässlor små som ärtskott, plockades och sattes på tork årets (2016) första nässelskörd. Som sedvanligt är nässlor det första som plockas som vårprimörer och utgör en bas i Blommagårdens örtte. Men i år fortsätter jag att experimentera med nässlor i andra produkter och har i åtanke att göra en unik nässelmarmelad. Jag kommer att blanda vita pektinfyllda vinbär som ofärgad bärfyllnad som ger konsistens och välsmak. Jag har därför också planterat en buske med vita vinbär. 

Vårnytt från Blommagårdens Naturgott.

Senaste tillskotten i Blommagårdens Naturgotts produktserie är: 
1. "Himlagummornas goesylt". En supersmarrig jordgubbssylt med citronzest och vanilj. 50 kr (mars 2016)
2. "Bella blå" en idel ädel blåbärssylt från de fina blåbären vid sjön Rymmen. 50 kr (april 2016)
3. Bästa rabarbermarmeladen. Av de tidigaste spädaste jungfru-rabarberna från Blommagårdens gamla kultursort gör jag en underbar marmelad.  50 kr (maj 2016)
Erbjudande från Blommagårdens Naturgott. Två av Blommagårdens Naturgotts produkter på sågad lönnskiva inslagen i cellofan och rosett 109 kr. Tre av Blommagårdens Naturgotts produkter på sågad lönnskiva inslagen i cellofan och rosett 159 kr.supergod  rabarbermarmelad
 Otroligt enkel att göra: 1 kg rabaraber 1,5 kg socker och en flaska pektin. Koka rabarberna lugnt i 5 minuter, häll i sockret och låt koka häftigt i 1 minut, skumma och häll i pektinet, skumma igen. Färdigt!
Hemligheten är att använda bara riktigt späda jungfrurabarber, ni vet de allra första som kommer som inte är mer än 1 cm tjocka och de är alldeles röda i stjälken, därför blir marmeladen helt knallröd och inte alls trådig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar