17 nov. 2015

Bästa rabarbermarmeladen från Blommagårdens Naturgott

bästa rabarbermarmeladen från Blommagårdens Naturgott

Gudomligt god blev rabarbermarmeladen jag gjorde igår till Blommagårdens Naturgotts julbeställningar. Otroligt enkel att göra: 1 kg rabaraber 1,5 kg socker och en flaska pektin. Koka rabarberna i fem minuter, häll i sockret och låt koka häftigt i 1 minut, skumma och häll i pektinet, skumma igen. Färdigt!
Hemligheten är att använda bara riktigt späda jungfrurabarber, ni vet de allra första som kommer som inte är mer än 1 cm tjocka och de är alldeles röda i stjälken, därför blir marmeladen helt knallröd och inte alls trådig.

rabarbermarmeladkok
Blommagårdens Naturgott gör fina presentförpackningar med sylt, saft, chutney, örtte. på fin skiva av alträ. inslaget i cellofan med rosett. två produkter 99 kr, tre produkter 149 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar