25 sep. 2016

Upplevelser från Bokmässan i Göteborg 2016

tre tuffa indie-authors, Christina Gustavson, Maria Bielke von Sydow, Marie Torebring
Så var mina dagar på Bokmässan i Göteborg avklarade. Jag tänker just att de är avklarade för det är en lika härlig tillställning som en kraftansträngning. Just hemkommen till Vetlanda efter fyra dagars representation för föreningen Egenutgivarna där jag är ordförande. Jag sålde därmed inte mina egna eller BIMA-förlags böcker (men en av BIMA-förlags författare hade boksläpp som jag naturligtvis deltog i, det finns ett särskilt blogginlägg om det). Syftet var att i visa föreningens verksamhet, medlemmarnas alster och vara en träffpunkt för medlemmar. Målsättningen var att sprida opartisk information om egenutgivning och värva nya medlemmar. Något som verkligen visade sig fungera. Tillströmningen av medlemmar som ville träffas både i montern, på torsdagsminglet och fredagsmiddagen var stor. Otroligt många mässbesökare ställde frågor om egenutgivning, vår verksamhet och sitt eget skrivande. Många nya medlemmar kom till föreningen. Vi i styrelsen som bemannade montern fick också bra tillfälle att möta och samtala med intressenter som rör vårt värv. Tina Back träffade KB och jag hade träff med Bokinfo och BTJ som vi håller på att fördjupa vårt samarbete med.
Många av medlemmarna hade egna montrar med försäljning av sina böcker och jag är verkligen stolt över att få vara en del av den folkrörelse som det innebär att skriva, producera och sälja sina egna böcker. Det finns en oövervinnerlig kraft och initiativrikedom hos oss.

Tack för alla härliga IRL-möten med alla dem som jag ser och träffar på sociala medier, Skype och Hangoutar. Att mötas på riktigt är oslagbart!

Lite mingelbilder är också på sin plats :-)
Simon Sorgenfri, monter Religionsvetarna

Mats och Anna på Hoi Förlag

Jag och Lisbeth Petré på Bokinfo


CT Karlsson
framför bokhyllan med medlemmarnas böcker

fantastymonter med bland andra Hanna Nilsson


Eva Jacobson har skrivit om Swedenborg,
boken såldes såklart i Swdenborgska sällskapets monter

Delar av styrelsen:
Tina Back,sekreterare  Elisabeth Mannerfeldt,
grundare av föreningen Kristina Svensson och kassör Rolf Rådén

"Förverkliga din bokdröm"
bokgåvan till nya medlemmar

Styrelsemedlem Jakob Sverker vid Egenutgivarbandreollen i montern

Ytterligare en fin bok av en duktig egenutgivare,
bredvid Elisabeth Mannerfeldt


4 kommentarer:

 1. Kul att föreningen hade en monter i år och vägledde folk. Hoppas att de nya medlemmarna kommer att trivas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Tack för din kommentar kristina. vi hoppas också att de nya medlemmarna ska känna sig välkomna. det är just poängen för både nya och gamla medlemmar att alla får ställa vilka frågor de vill ang bokprocessen, stort som smått. allt är lika intressant

   Radera