21 nov. 2016

VARNING- försvunnen info när Förlagssystem går från FSGR till FSKM

Det här är ett mycket viktigt meddelande till alla som använder Förlagssystems kommissionsavtal.
Nyligen har Förlagssystem valt att omregistrera data i Bokinfo för oss som har kommissionsavtalet från FSGR (som egentligen har varit fsystem Bas) till FSKM (som står just för KoMmissionsavtal).

Detta har för min del inneburit att mina titlar felaktigt kommit till min inkorg istället för till Förlagssystem eftersom det i reggningen på Bokinfo finns två distributionsmöjligheter, dels egendistribution dels via Förlagssystem. Men detta problemet är nu löst.

Vad värre är, något jag märkte igår natt, är att ALL KRINGINFO HAR FÖRSVUNNIT, dvs tryckort, läsprov, nyckelord, författarbild, länkar till ditten och datten, innehållsförteckningar, recensioner. I stort sett allt har försvunnit som inte sen tidigare av Bokinfo låst info. Till och med omslagsbilden är ersatt med en bild med bildadress till Förlagssystem.

Detta innebär att att den tidskrävande processen att regga om all viktig metadata måste göras om på samtliga titlar. Saga och Katalogtext fanns kvar, dock hade texten där på vissa titlar ändrats från å ä ö och citationstecken ändrats till felaktiga bokstäver, så det blir till att ändra även där.

Förlagssystem ursäktar sig med att ett fel begåtts i omregistreringen som de inte kunde förutse.

Har detta hänt mig har det med största sannolikhet hänt andra med samma avtal. Så gå in på Bokinfo och kolla vad som finns om era titlar. Kanske behöver ni som jag regga om all tappad data. Låt sedan Förlagssystem veta att även ni drabbats.

Med vänlig hälsning Maria Bielke von Sydow, BIMA-förlag

2 kommentarer:

  1. Ja, detta hände mig också och min roman Diktaren. Allt försvann inte, men en hel del av det du nämner. Jag kontaktade FÖrlagssystem som genast ändrade så det blev rätt distributör. Men allt det andra som man lagt ner så mycket möda på, nyckelord med mera. Usch!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, det känns verkligen som onödigt arbete att behöva göra om allt arbete för alla titlar, kommer knappt ihåg vilka nyckelord jag använt för mina titlar. men om man ska se något positivt i detta så blir det en ny rannsakan för vad som boken egentligen handlar om, kanske blir nyckelorden bättre denna gång :-)

      Radera