28 nov. 2013

Holger Wästlund recenserar LOREM IPSUM

Holger Wästlund om oss
Holger Wästlund
recenserar
LOREM IPSUM
 Meriterade författaren och tusenkonstnären Holger Wästlund, Djursholm http://tips-om.se/holger-wastlund  (gå gärna in på hans sida, där hittar du garanterat användbara tips om det mesta man behöver i livet http://tips-om.se/ ) recenserar min andra roman LOREM IPSUM. Han skriver bland annat "Maria Bielke von Sydow är skicklig på att beskriva skeenden som innebär långsamma förändringar... 
Maria Bielke von Sydows bok är påfallande välskriven. Hennes karaktärer blir levande, dialogerna känns naturliga och hon använder sig av ett njutbart språk. Sedan jag fick denna bok i mina händer har jag haft svårt att släppa den. Den är underhållande, klokt skriven och lättläst."

Jag blir alldeles varm inombords av hans berömmande ord och gedigna analys av bokens innehåll och behållning. Nedan finner du hela recensionen som du också kan se på http://tips-om.se/jobba-kreativt/tips-om-bli-forfattare/maria-bielke-von-sydow-lorem-ipsum 
Jag har just läst Maria Bielke von Sydows  ”Lorem Ipsum” som är andra delen i hennes romansvit om skuld, återhämtning och försoning. Den första delen, ”Ingemar Bergman kände aldrig skuld” har jag inte läst ännu men ”Lorem Ipsum” fungerar utmärkt helt fristående. Boken består dessutom av två delar som sinsemellan är relativt fristående från varandra.
Maria Bielke von Sydow har skapat en liten grupp av personer som av en slump lärt känna varandra på en semesterresa till Kanarieöarna. I denna bok går dessa individer igenom olika förändringar, livsproblem och konflikter i livet. Nu verkar Maria Bielke von Sydow ha bestämt sig för att det ”bara” ska bli en trilogi men med de personligheter som författaren har skapat skulle denna serie kunna fortsätta med betydligt fler delar.
Maria Bielke von Sydow är skicklig på att beskriva skeenden som innebär långsamma förändringar. I ett fall handlar det om en person som förföljs av nedbrytande hotbrev och i det andra är det en kvinna som sakta går bort i cancer. Det handlar i båda fallen om successiva skeenden där läsaren hela tiden hålls i ett fast grepp tack vare författarens väl utvecklade berättarkonst.
Maria Bielke von Sydows bok är påfallande välskriven. Hennes karaktärer blir levande, dialogerna känns naturliga och hon använder sig av ett njutbart språk. Sedan jag fick denna bok i mina händer har jag haft svårt att släppa den. Den är underhållande, klokt skriven och lättläst.
Denna del slutar på ett sätt som gör att jag verkligen ser fram mot fortsättningen i nästa del.

2 kommentarer:

  1. Wow, det var visor inte bara ord haha! För att vända på ett talesätt... :) Grattis! Ser fram emot att din bok ska hamna först i kön...

    SvaraRadera
    Svar
    1. javisst, bara visor, skönsjungande sådana. Att läsa Wästlunds recension är som balsam för själen. ska verkligen försöka läsa DIN bok snart, har oxå en boktrave som väntar, men ibland får man ge förtur till ngn extra spännande :-)

      Radera