4 juni 2013

Mari Åberg recenserar Ingmar Bergman kände aldrig skuld och LOREM IPSUM

cimg4181.jpg
Mari Åberg är författare och sjuksköterska, bosatt i Malmö.
Tillsammans med maken Stefan driver de lilla förlaget Andra rum.

På resa i Italien har jag läst Maria Bielke von Sydows två första böcker i en romantrilogi, "Ingmar Bergman kände aldrig skuld" och "Lorem Ipsum".

Bägge böckerna är utmärkt reselitteratur
 
Bägge titlar är fyndiga och anslående, omslaget vackert och säger en hel del och man förstår varför omslaget ser ut som det gör när man läst böckerna.
 
Vi får följa ett antal karaktärer i en samtidsskildring i södra Sverige där karaktärernas öden flätas samman via olika händelser. Och oj vad det händer mycket i böckerna. Maria skriver med fart och fläkt, här går det undan. Lite väl bra i den första boken, medan "Lorem Ipsum" har en lägre fart vilket den vinner på i jämförelse mellan de två.
 
Maria har berättarglädje och vill mycket, men bör tänka på att fördjupa karaktärerna mer för att  läsaren skall kunna känna in dem på ett bättre sätt och känna mer för dem. Det finns igenkänningsfaktorer både i miljö och händelser och visst fnissar man till ibland.
 
Jag känner att de två böckerna kunde samsats i en volym, det hade de vunnit på. Nu ser jag fram emot bok nummer tre i trilogin. "Ingmar Bergman kände aldrig skuld" har jag planterat på ett hotellbibliotek i Italien så att fler kan hitta Maria Bielke von Sydow.

Läs mer om Mari Åberg på http://www.andrarumforlag.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar