18 jan. 2019

Fetisch och Nalle Puh på samma dag!- Bielkes fredagsreflektion 18 januari 2019


Fetisch och Nalle Puh på samma dag!

Har ni tänkt på vad många temadagar det finns på ett år, stora och små saker att uppmärksamma, fira och bli påmind om. Allt ifrån lättsamma, på gränsen till kommersiella dagar som Kanelbullens dag (4 oktober) till allvarliga påminnelser om historiens tunga vingslag som Förintelsens minnesdag (27 januari). Antalet teman att uppmärksamma är så många att det inte räcker med 365 stycken utan på flera dagar på året infaller vitt skilda temadagar.


Exempelvis är det idag fredag 18 januari både internationella Nalle Puh-dagen, samtidigt som den Internationella fetischdagen infaller. Jag är lite osäker på hur man i detalj firar dessa dagar, men jag föreställer mig att de är väsenskilda från varandra i innehåll och utförande och bara i undantagsfall firas samtidigt av samma målgrupp.

Lite märkligt, nära löjets skimmer blir det 6 februari när så viktiga temadagar som Internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning och Samernas nationaldag får samsas med det minst använda skiljetecknet i svensk språklära; Semikolonets dag som förärats med en bemärkelsedag.

Tydligen finns det ingen som samplanerar och har översyn hur temadagarna placeras och utnämns, vissa dagar har fasta datum, andra skvalpar runt i almanackan och bestäms av andra faktorer. Om det funnits en samordning hade 11 februari nog sluppit att härbärgera inte mindre än fem temadagar! Clean Out Your Computer Day, Internationella epilepsidagen, Internationella 112-dagen, Världsdagen för de sjuka och Internationella dagen för kvinnor och flickor inom vetenskap. Den onsdagen blir det lite väl mycket att göra, fira och uppmärksamma, till och med för mig som verkligen gillar att högtidlighålla stort som smått.

Jag är nöjd med att det är fredag idag.

Hälsar er härlig helg
Maria Bielke von Sydow

Bielkes fredagsreflektion 18 januari 2019

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar