15 mars 2019

Barnslig lycka - Bielkes fredagsreflektion 15 mars 2019


Barnslig lycka

Det är bara sport, säger man om man inte är initierad, eller eventuellt om man har förlorat en match och försöker att hålla god min. Men en seger är en seger och en förlust är en förlust och är man supporter betyder det allt.

Som idag när Malmö Redhawks, som är mitt hockeylag, går raka vägen till kvartsfinal i SHLs slutspel. Det krävdes vinst i kvalserien av Redhawks mot Örebro och dessutom förlust för Växjö Lakers eller Skellefteå i deras matcher för att Malmö skulle gå vidare direkt till kvartsfinal.

Och som trogen supporter har man sett åtskilliga matcher där det egna lagets framgångsmöjligheter har legat i andras händer. När det handlar i slutänden handlar om så små marginaler som målskillnad och andras matchresultat för att ta sig vidare. Och många gånger har det misslyckats.
Det är då man säger, det är bara sport och så förlåter man sitt lag för att inte ha gett allt i situationer när det gäller och när man halvhjärtat gläds åt motståndarlagen.

Men när alla resultat går favoritlagets väg då är glädjen enorm! Då jublar hjärtat och man blir barnsligt glad.. En trogen supporter vet att sport är på riktigt och inte kan misstas för något som bara är på låtsas. Sen får tiden utvisa hur långt i slutspelet vi tar oss, from nu är allt ren bonus.
Hälsar er härlig helg
Maria Bielke von Sydow

Hälsar er härlig helg
Maria Bielke von Sydow

Bielkes fredagsreflektion 15 mars 2019

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar